Cruiseschepen in Middellandse Zee

cruise vakantie in Middellandse Zee

Een cruise Middellandse Zee is een cruise met vele gezichten die u zeker niet mag missen. Dit komt door de grote variëteit aan steden en bezienswaardigheden. Dit vaargebied is in twee delen te onderscheiden, namelijk het oostelijke- en het westelijke Middellandse Zeegebied. Mooie stranden, populaire wereldsteden, aangename temperaturen en een schitterend cruiseschip waar u op verblijft zijn enkele van de vele aspecten tijdens een cruise Middellandse Zee.

Bestemmingen

Tijdens een cruise naar de westelijke Middellandse Zee vaart u langs de mooiste bestemmingen van West- Europa. Steden zoals Barcelona, de Catalaanse hoofdstad met een middeleeuws centrum en Rome, de eeuwige stad met vele bezienswaardigheden zorgen voor een cruise die u niet snel zult vergeten. U kunt volledig tot rust komen tijdens een Middellandse Zee cruise. Het prachtige uitzicht over een azuurblauwe zee en daarbij de gemoedelijke sfeer zal er voor zorgen dat u als herboren terugkomt.

Als u een cruise wenst te maken in het oostelijke Middellandse Zeegebied, bezoekt u landen als Griekenland, Egypte, Kroatië en Turkije. Ontdek de historie van Griekenland in Athene, of vaar de wereldstad Istanbul binnen, de stad die deels in Europa ligt en deels in het Aziatische continent.

Hiernaast worden ook kleinere bestemmingen aan gedaan rondom de Middellandse Zee, om u ook de kleinere, maar zeker niet mindere steden te laten ontdekken. Hierdoor krijgt u een breder beeld van deze bestemmingen.

Cruise van en naar de Middellandse Zee

Uiteraard is het mogelijk om vanuit eigen land een cruise te maken naar de Middellandse Zee. Vanaf Rotterdam, Amsterdam en/of IJmuiden varen in de zomermaanden wekelijks de beste cruiseschepen naar de Middellandse Zee. Zo varen de rederijen Costa Cruises, Holland America Line en Celebrity Cruises met haar schepen vanaf één van de Nederlandse vertrekhavens.

Mocht u een cruise willen maken naar de Middellandse Zee vanuit een buitenlandse vertrekhaven, is dit uiteraard ook mogelijk. Voorbeelden van bekende buitenlandse cruisehavens waar de schepen hun cruise beginnen, zijn Fort Lauderdale, Rome (Civitavecchia), Dubai, Palma de Mallorca, Savona, Genoa en Barcelona. Rederijen als Costa Cruises, Holland America Line, Celebrity Cruises, Azamara, MSC Cruises , Norwegian Cruise Line en Seabourn varen met de beste cruiseschepen over de wateren van de Middellandse Zee.

Een cruise naar de Middellandse Zee is een unieke ervaring. U ziet verschillende wereldsteden, ontdekt kleinere bestemmingen en vooral niet te vergeten; u verblijft op een kwalitatief zeer goed cruiseschip met alle gemakken voorzien.

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

 

Onderwerp:
Beschrijving:
Klimaat

De temperaturen van het Middellandse Zeegebied zijn het hele jaar door aangenaam.

Beste reistijd

Dit vaargebied kent geen extreme winters. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar warm weer, kunt u het beste cruisen tussen april en oktober.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is per vaargebied verschillend. Een voordeel van de Middellandse Zee is dat u vrijwel geen rekening hoeft te houden met tijdsverschillen. Enkel in Turkije en Marokko zult u rekening moeten houden met een uur tijdsverschil.

Barcelona
In het kort

Barcelona is de grootste stad van Catalonië. Er zijn erg veel bezienswaardigheden in Barcelona. De combinatie van perfecte winkelstad, veel bezienswaardigheden, heerlijk eten en de ligging aan het water maken van Barcelona een topbestemming. Niemand heeft zo zijn stempel op het uiterlijk van Barcelona gedrukt als de Catalaanse architect Antoni Gaudí i Cornet. De door Gaudí ontworpen gebouwen en objecten zijn iconen in het straatbeeld van Barcelona. Het bekendste voorbeeld hiervan is de kathedraal Sagrada Família. Barcelona is ook een winkelparadijs. Barcelona staat niet op de internationale lijst van beste winkelsteden waar Milaan, Parijs, Londen, Dubai en Tokio wel op staan, maar winkelen in Barcelona is net zo leuk. Natuurlijk vind je ook in Barcelona de grote ketens zoals de warenhuizen van El Corte Inglés en modewinkels zoals Mango, Zara en Tommy Hilfiger. Het mooie van Barcelona is dat er behalve de bekende merken nog zoveel leuke zelfstandige winkels zijn.

Gibraltar
In het kort

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Hét icoon van Gibraltar is de grote rotsformatie die in het zuidwesten van Gibraltar ligt. De rots heeft een rijke geschiedenis en is vroeger erg belangrijk geweest voor de Engelsen. De beste manier om op de rots te komen is via de kabelbaan. Tijdens de rit heb je een prachtig uitzicht. Eenmaal boven heb je een heel erg speciaal uitzicht: je kunt hier namelijk 2 continenten, 3 landen en de plek waar 2 oceanen elkaar raken, zien. Gibraltar is natuurlijk meer dan alleen de rots. De stad zelf is misschien wel even uniek. Er hangt een speciale sfeer in de stad. Dit komt door de combinatie van Spaanse en Engelse invloeden. Het lekkere weer en de typische Spaanse huizen worden afgewisseld met rode telefooncellen en dubbeldekkers. Als je van winkelen houdt zit je ook goed hier, de winkels hier zijn namelijk allemaal tax-free.

Valencia
In het kort

Valencia is een gemeente en één van de grootste steden van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Één van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en bestaat inmiddels uit zes onderdelen. De gebouwen zien er futuristisch uit en het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder. De Mercado Central is een markt, centraal gelegen, waar je je boodschappen kan doen. Ook al heb je niks nodig, het blijft leuk om rond te kijken naar de grote hoeveelheid producten die wordt aangeboden. Je vindt er onder andere verse groenten en fruit, maar ook veel noten, kaas en delicatessen. Vergeet wanneer je in de Mercado Central loopt vooral niet om even naar boven te kijken; het gebouw is zeker de moeite waard om te bekijken.

Rhodos
In het kort

Rhodos, de vriendelijkste stad in de Middellandse Zee, verwelkomt u met een schijnbaar eeuwige zonneschijn dankzij meer zonnige dagen dan op andere plaatsen in Europa. Ligt op het meest noordelijke punt van het eiland, de enige buren op het oosten en westen zijn een glanzende blauwe zee. Dit zonnige toevluchtsoord is ook de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden, variërend van de ruïnes van de tempel van Venus tot de middeleeuwse Street of Knights.

Santorini
In het kort

Santorini is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, behorende bij de eilandengroep Cycladen. Santorini heeft zijn huidige vorm te danken aan de meerdere vulkaanuitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. Dit eiland dat vóór de 15e eeuw voor Christus nog rond was, ziet er nu min of meer uit als een halve maan. Neem een excursie naar de Hot Springs, die op twee vulkanische eilanden in de haven van Santorini liggen. Trakteer uzelf op een optreden in het onlangs gerestaureerde Venetiaanse Cafe Concerto 'Ai Musicanti', waar u verblijdt wordt met een uitstekende verscheidenheid van opera-aria's, duetten en Italiaanse melodieën.

Mykonos
In het kort

Mykonos is een vrij klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Het eiland en gelijknamige gemeente heeft een oppervlakte van 86 km², en heeft ongeveer 10.000 inwoners. Iedereen op dit kleine eiland is informeel en mensen van over de hele wereld komen dan ook graag naar dit eiland toe. Wandel langs de nauwe straatjes en geniet van de witte huizen met blauwe daken. De kleine straatjes die door het hele eiland lopen komen, nemen u overal mee naartoe. 

Piraeus
In het kort

Piraeus is een Griekse havenplaats bij Athene, in de Griekse bestuurlijke regio Attica.
Piraeus is de grootste haven in Europa en de derde grootste in de wereld met betrekking tot passagiersvervoer. Piraeus is al millennia lang een zeer belangrijke Griekse havenplaats. In de loop der jaren zijn Athene en Piraeus tegen elkaar aan gegroeid. Er zijn aardig wat musea in Piraeus. Zo is er bijvoorbeeld het Hellenic Maritime Museum waar ze voorwerpen tentoonstellen uit de Griekse maritieme geschiedenis. Er is ook het Archaeological Museum of Piraeus en het Electric Railways Museum of Piraeus. Aan de rand van Piraeus ligt het Allou! Fun Park, wat een soort attractiepark is.

Valletta
In het kort

Valletta is de hoofdstad van de republiek Malta, op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee. De stad staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen in Valletta zijn eigenlijk allemaal opgebouwd met de karakteristieke kalksteen die van het eiland zelf afkomstig is. Het geheel aan zandkleurige gebouwen wordt afgewisseld door verschillende stijlelementen zoals een grote variatie aan balkons, diverse geloofsuitingen zoals beeldjes en afbeeldingen en op sommige plekken mooie overkappingen met diverse soorten pilaren. In Valletta staan een aantal mooie kerken en kathedralen. Één van de mooiste is de centraal in Valletta gelegen St. John's Co-Cathedral. Deze kerk is van binnen veel indrukwekkender dan de ingetogen buitenkant. De beschilderingen in deze aan Johannes de Doper gewijde kathedraal zorgen voor een prachtig plaatje. 

Catania
In het kort

De Fontana dell’Elefante is het symbool van de stad Catania. De bijzondere olifant staat onder andere afgebeeld op het wapen van de stad. De Fontana dell’Elefante is gebouwd in de achttiende eeuw. Hij is een ontworpen door de architect Giovanni Battista Vaccarini, die verantwoordelijk is voor meerdere iconische gebouwen in Catania. De Via Etnea is de mooiste en belangrijkste straat van de stad Catania. De straat is in totaal ongeveer 3 kilometer lang en er zijn bijna alleen maar barokke gebouwen te vinden uit het begin van de negentiende eeuw. Dit heeft alles te maken met de grote aardbeving van 1693. Naast een toeristische attractie is de Via Etnea de belangrijkste winkelstraat van Catania. Een groot aantal bekende winkelketens zijn te vinden in deze straat afgewisseld door kleinere winkeltjes. Enkele bekende bezienswaardigheden in de straat zijn de Basilica della Collegiata, het standbeeld van Bellini en het Romeinse amfitheater van Catania.

Civitavecchia
In het kort

Het Colosseum is één van de indrukwekkendste gebouwen van Rome. Het is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. In dit theater, waar vele gevechten plaatsvonden tussen wilde dieren en gladiatoren, konden 70.000 bezoekers plaats nemen. Ook werden hier wedstrijden boogschieten, boksen en wagenrennen georganiseerd. Van binnen ziet u nog precies hoe het er toen aan toe ging. Colosseum is de huidige naam welke sinds de 11de eeuw in gebruik is genomen. 

Malaga
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Dubrovnik
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Lissabon
In het kort

Lissabon is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo’n 2,9 miljoen inwoners. De oudste wijk van Lissabon, Alfama, is een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen. Kleurige gevels met wapperend wasgoed en bloempotten maken de wijk tot een idyllisch geheel. Hoog verheven boven Lissabon ligt het Castelo de São Jorge (Kasteel Sint-Joris). De oorsprong van dit bouwwerk gaat terug tot in de IJzertijd. De getande muur met zijn tien torens springt het meest in het oog. Op de binnenplaats van de ruïne is een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen. Het uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard. Wat je verder niet mag missen in Lissabon zijn: Mosteiro dos Jerónimos (een klooster) en een rondrit met tramlijn 28 door de smalle, stijle straatjes van de binnenstad.

Venetie
In het kort

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Veneto en van de provincie Venetië. Het Canal Grande is met recht de hoofdslagader van Venetië te noemen. Deze verkeersroute is ongeveer 4 kilometer lang en gaat door verschillende wijken van Venetië. Een toeristische route volg je natuurlijk met een echte Venetiaanse gondel of een iets voordeligere Vaporetto (boot). Omdat het verkeer vroeger heel veel over deze Canal Grande voerde, hebben de gevels aan deze waterzijde vaak het mooiste aanzicht. Aan het belangrijkste plein van Venetië ‘Piazza San Marco’ ligt de overweldigende basiliek San Marco. Het is de beroemdste kerk van de stad. Hoewel de basiliek al meerdere keren is gebouwd, verbouwd en daarna weer verwoest, stamt de eerste fase van de hedendaagse basiliek uit 1063. De Rialtobrug is de meest bekende en ook oudste brug van de stad Venetië die over de Canal Grande loopt. De Canal Grande is het grootste en meest belangrijke kanaal van de stad. De brug ligt er sinds 1181 en was toen een vlotbrug. Later werd deze vervangen door een houten brug en daarna weer vervangen door een stenen brug.

 

Kotor
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Cadiz
In het kort

Cádiz is een havenstad in Zuidwest-Spanje. Een van de meest beroemde monumenten van Cádiz is de kathedraal. Het zit op de plaats van een oudere kathedraal die afbrandde in 1596. De kathedraal bevat barok elementen en rococo-elementen en werd uiteindelijk voltooid in de neoklassieke stijl. Plaza San Antonio werd in de 19e eeuw beschouwd als het belangrijkste plein van Cádiz. Het is een prachtig plein, omringd door een aantal herenhuizen. Er is ook een museum in Cadiz. Het Museo de Cadiz is verdeeld in drie secties, namelijk Fenicische en Romeinse archeologische vondsten, kunst waaronder schilderijen uit de 16e-20e eeuw met werken van Zurbarán, Mruillo en Rubens en Etnografie. 

Genoa
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Napels
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Porto (Leixoes)
In het kort

De in noord Portugal gelegen stad Porto is na Lissabon de tweede stad van het land. In de hele agglomeratie wonen ongeveer twee miljoen inwoners. De oudste wijk van Porto is Ribeira, die aan de rivier de Douro ligt. Vele portboten meren hier in de haven aan, om daarna naar Vila Nova de Gaia te gaan. De gevels van de huizen aan de kade leveren een mooi plaatje op. De smalle straten, steegjes en locale markten geven je het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan. Vila Nova de Gaia is de kustplaats tegenover de stad Porto. Deze kustplaats is verantwoordelijk voor de wereldwijde levering van de beroemde Portwijnen. Al sinds de 17e eeuw wordt deze lekkernij gemaakt in de stad Porto. De bekende toren van Porto is de Torre dos Clérigos. De toren hoort bij Igreja dos Clérgos kerk. Deze belangrijke toren is vanuit heel Porto is te zien en staat het symbool voor deze stad. De kerk en toren zijn in barokke stijl gebouwd. Na de klim wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over de stad Porto. Het groene hart van Porto is het prachtige park Jardins do Palácio de Cristal’. In het park staat een bijzonder vormgegeven ‘Crystal Palace’. Dit koepelvormig paleis bestaat voornamelijk uit glas en ijzer.

Funchal
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en win mooie prijzen.

Cruises door Middellandse Zee