Cruise Lissabon

Over cruises van en naar de stad van Odysseus

Vertrek van en naar Lissabon

Een cruise Lissabon kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Lissabon zult bezoeken als onderdeel van een Middellandse Zee cruise waarbij meerdere havens worden aangedaan in Europa. U kunt er ook voor kiezen om naar Lissabon te vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Lissabon verblijven om vervolgens aan boord te gaan van uw cruiseschip.

Vertrek vanuit Nederland

Het is mogelijk en wel zo makkelijk om te vertrekken vanuit eigen land voor een cruise naar Barcelona. Vanaf Rotterdam en Amsterdam varen geregeld de beste cruiseschepen richting de mooiste Europese bestemmingen, zoals Lissabon. In 2014 zijn er ruim 230 cruiseschepen vertrokken vanuit een Nederlandse cruisehaven. De terminals in Nederland zijn speciaal gebouwd om uw cruisevakantie vanaf hier al te laten beginnen.

Cruise Lissabon als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een cruise naar Lissabon kan ook als onderdeel van uw Middellandse Zee cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs verschillende prachtige Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd aanmeert. U kunt ervoor kiezen om Lissabon te bezoeken tijdens een van deze Middellandse Zee cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Barcelona of Savona.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Lissabon

Bevolking: Lissabon heeft zo’n 550.000 inwoners. Lissabon is de hoofdstad van Portugal, er wordt Portugees gesproken. Op toeristische plaatsen wordt er ook Engels of Spaans gesproken.

Ligging: Lissabon ligt nabij de Atlantische Oceaan en is gebouwd op 7 heuvels. Hierdoor hebben de wijken van de stad verschillende hoogteniveaus. Lissabon is gebouwd aan de Taag, waardoor schitterende vergezichten ontstaan. 

Bezienswaardigheden: 

Castelo de São Jorge: Castelo de São Jorge, het kasteel van Sint-Joris, ligt hoog op de bergen boven Lissabon. Dit kasteel stamt uit de IJzertijd en is een kunstwerk om te aanschouwen. Mocht u niet van historische gebouwen houden, dan is het de moeite waard om alsnog de heuvel te beklimmen. Vanaf hier heeft u namelijk een fenomenaal uitzicht over Lissabon en de Taag. 

Alfama: Alfama is de oudste wijk van Lissabon. Hier kunt u ronddolen in de kleine straatjes, achterliggende steegjes en schitterende pleinen. Deze wijk was vroeger een typische visserswijk. Tegenwoordig wordt er nog dagelijks een vismarkt in Alfama gehouden, waar vissers hun vers gevangen vis proberen te verkopen. Alfama is ook de uitgelezen plek voor fado, het traditionele Portugese levenslied. In Alfama vindt u verschillende authentieke fadobars, waar u buiten het massatoerisme kunt genieten van de echte fado. 

Mosteiro da Santa Maria de Belém: Mosteiro da Santa Maria de Belém, oftewel het Hiëronymietenklooster, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is niet voor niets, het schitterende klooster is een waar meesterwerk. De bouw is gestart in 1502, maar het Hiëronymietenklooster is pas voltooid in 1580. Het klooster heeft een opvallende bouwstijl: de zuidelijke poort is, na het overlijden van Koning Manuel I van de Aviz-dynastie, verder gebouwd in de ‘Manuelstijl’. Hier zijn verschillende afbeeldingen te zien van de voormalig koning. In het klooster bevinden zich graven van de Aviz-dynastie, maar ook de graven van Portugese zeevaarders en schrijvers. 

Klimaat

Doordat Lissabon zo dicht bij de Atlantische Oceaan ligt, is het hier eigenlijk altijd goed weer. In de winter daalt de gemiddelde temperatuur naar 15 graden, in de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Bijna het gehele jaar door schijnt de zon. 

Economie

De munteenheid in Lissabon is de euro.

Eten en drinken

Eten is in Lissabon even belangrijk als in de rest van Portugal. Natuurlijk heeft deze plaatst ook streekgerechten. Om te beginnen met het toetje: Pastéis de Belém. Deze zoete lekkernij is een soort bladerdeegtaartje gevuld met vanillecreme. Het geheime recept wordt in de oorspronkelijke bakkerij van vader op zoon doorgegeven. De vis die écht bij Portugal hoort, is de sardine. Het bekendste gerecht met sardientjes is in Portugal dan ook Sardinhas assadas, sardientjes die op houtskool gegrild zijn. Op een zomeravond kunt u deze heerlijke geuren in de straten van Lissabon ruiken. Hiernaast houden Portugezen ervan het diner te beginnen met soep. De meest bekende soep in Lissabon is ‘Sopa Alentejana’, een soort broodsoep. 

Hier worden sterke kruiden aan toegevoegd, maar ook een gepocheerd ei.  Qua Portugese dranken springt er 1 drank uit: Port! Geniet zeker van een glaasje port als u in Portugal bent. 

Vliegvelden

Luchthaven Portela ligt middenin Lissabon en is de belangrijkste internationale luchthaven voor Portugal. Deze luchthaven heeft de capaciteit om maar liefst 18 miljoen passagiers te kunnen verwerken. Wat deze luchthaven uniek maakt, is dat ze volledig omgeven is door de stad. 

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lissabon

http://www.lissabonvoorbeginners.nl/

Cruises die Lissabon aandoen