Kotor

In het kort

Een cruise Kotor is iets wat niet zo bekend is, maar zeker de moeite waard is. Kotor is een historische havenstad die u gezien moet hebben. Ervaar deze unieke havenstad door een van de cruisereizen die wij naar Kotor aanbieden!

Door een cruisevakantie naar Kotor te maken, beleeft u het beste van twee werelden. U ervaart het comfort van een vakantie op een luxe cruiseschip, maar kunt tegelijkertijd ook genieten van veel verschillende steden zoals Kotor.

Vertrek naar Kotor

Een cruise Kotor is vaak onderdeel van een West-Europa cruise of een Middellandse Zee cruise waarbij meerdere havens worden aangedaan in Europa. Tijdens deze cruises vaart u langs verschillende Europese steden. Bij deze steden kunt u van boord om de meest schitterende steden te bezoeken. Een cruise naar Kotor kunt u bijvoorbeeld starten vanuit Venetië of Dubrovnik.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Kotor

Bevolking: Kotor zelf heeft zo’n 24.000 inwoners. Heel Montenegro telt zo’n 650.000 inwoners. In de oude havenstad Kotor is de officiële taal Montenegrijns, maar bij toeristische attracties wordt er vaak Engels gesproken. 

Ligging: Montenegro ligt direct aan de Adriatische Zee. De stad Kotor ligt aan de Baai van Kotor, aan de Montenegrijnse kust. Montenegro wordt geschaard onder zuidoost Europa.  

Bezienswaardigheden 

Kathedraal van Saint Tryphon: Deze rooms-katholieke kathedraal is gebouwd in 1166. Na de aardbeving van 1667 moest de kathedraal herbouwd worden, maar er waren niet genoeg financiële middelen om de bouw te voltooien. Daarom heeft deze kathedraal twee verschillende torens. 

Oude stadsmuren: De oude stadsmuren zijn gebouwd om de stad Kotor te beschermen van aanvallen vanaf de Adriatische Zee. Deze stadsmuren zijn schitterend om op te lopen: het uitzicht strekt zich ver over de baai van Kotor, welke met eer de naam ‘Fjord van Oost-Europa’ heeft verdiend: de hoge bergen torenen boven het water uit. De stadsmuur brengt u uiteindelijk naar Fort Saint Ivan, welk fort met recht op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. 

Lady of the Rock: Hoewel de naam het niet doet vermoeden, is Lady of the Rock niet alleen een kerk, maar tegenwoordig ook een heilige plaats. Het is een kunstmatig eiland, gebouwd door stenen en schelpen over een langere tijdsperiode in het water te gooien. Vissers en zeelieden gooiden bij terugkomst een steen in het water als dank voor de behouden vaart. In de kerk, die gebouwd is in 1632, vindt u behalve schitterende fresco’s ook 68 schilderijen in Barok-stijl, geschilderd door 17e -eeuws kunstenaar Kokolja. 

Klimaat

Kotor heeft door haar ligging een Mediterraan klimaat. De zomers zijn warm met maxima rond de 30 graden, de winters zijn mild rond de 5 graden. In de winter is er sprake van veel regenval. 

Economie

De valuta in Kotor is de Euro.

Eten en drinken

De Montenegrijnse keuken heeft verschillende culinaire invloeden gehad. Zo vindt u hierin invloeden van de Balkan, maar ook van Italië. Gezien Kotor aan de kust ligt, vindt u hier overwegend visgerechten. Brodet is hier het gerecht dat u geprobeerd moet hebben. Brodet is te vergelijken met bouillabaisse, een soort vissoep met grote stukken vis. Rakija is de nationale drank van Montenegro, een sterk alcoholhoudende drank op basis van druiven. 

Cruisehaven

Kotor is een kleine havenstad. Hierdoor kunnen alleen kleinere cruiseschepen aanmeren, grotere cruiseschepen gaan voor anker in de Baai van Kotor. Vanaf hier gaat u per tenderboot aan wal. Eenmaal op de kade bevindt u zich direct in het historisch centrum van Kotor.  

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kotor

 

Cruises die Kotor aandoen