Cruise Dubai

Over cruises van en naar de parel van de Emiraten

Bezienswaardigheden

Dubai is een stad waar u zich niet snel zult vervelen en waar u veel luxe tegenkomt. De grootste wolkenkrabber van de wereld bevindt zich in Dubai; de Burj Khalifa. Dit enorme gebouw heeft een hoogte van 828 meter bestaand uit appartementen, kantoren en een hotel. Het mogelijk om dit enorme gebouw te bezoeken en met uw eigen ogen de hele stad Dubai te overzien. 

De eilandengroep in Dubai is een toeristische trekpleister die u niet mag missen. De Palmeilanden zijn kunstmatig aangelegde schiereilanden aan de kust van Dubai. Wat te denken van het wereldberoemde 7-sterren hotel in Dubai met de vorm van een zeilschip, de Burj al Arab? Dit adembenemende hotel staat op één van de droog gelegde eilanden op 280 meter afstand van de kust van Dubai. Het hotel heeft een hoogte van 321 meter. Het is zelfs mogelijk om hier gebruik te maken van een high tea, waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de skyline van Dubai!

Naast deze populaire trekpleisters heeft Dubai een diversiteit aan andere vele toeristische plekken, zoals het skicenter, het maken van een woestijnsafari en natuurlijk niet te vergeten de vele winkels waarbij goud en luxe op nummer 1 staat. Abu Dhabi is naast Dubai een grote stad in de Emiraten met een inwonersaantal van ongeveer 1 miljoen. Ook hier liggen de gemiddelde temperaturen overdag in het winterseizoen op 24 á 25 graden, waar de gemiddelde temperatuur overdag in het zomerseizoen wel kan oplopen tot 42 graden. Abu Dhabi ligt ten noorden van Dubai en beschikt net als Dubai over verschillende toeristische trekpleisters.

Zo wordt in 2017 het grootste Guggenheim museum geopend in Abu Dhabi. Verder beschikt Abu Dhabi over het Yas Marina circuit gelegen op Yas Island. Dit formule-1 circuit is met 1 miljard dollar het duurste circuit ter wereld en beschikt als enige ter wereld over een hotel dat voor een deel over het formule-1 circuit is gebouwd. Dit is het Yas Viceroy hotel. Of wat te denken van het luxe hotel Emirates Palace? Waar Dubai het luxueuze hotel Burj al Arab heeft, beschikt Abu Dhabi over Emirates Palace. Een luxe hotel in de vorm van een Arabisch paleis met een oppervlakte van 850.000 vierkante kilometer en beschikt over ruim 300 kamers en meer dan 90 suites.

Cruisehaven Dubai 

Dubai is een wereldstad in opkomst, zo ook als cruisehaven. In december 2014 is er een nieuwe cruiseterminal geopend welke zich de grootste cruiseterminal van de wereld mag noemen. Dagelijks kan de cruiseterminal dagelijks 14.000 passagiers ontvangen. Samen met de andere cruiseterminals van Dubai kan dit oplopen tot 25.000 passagiers per dag. Een cruise vanuit Rotterdam richting Dubai is mogelijk! Dit kan met de Holland America Line, waarbij u Dubai als tussenstop aan kunt doen, maar ook als eindbestemming kunt hebben. Dit zijn voorbeelden van lange cruises naar Dubai. Een cruise vakantie vanuit Dubai is het meest voor de hand liggend als u een kortere cruise wenst te maken. Dit kan met veel verschillende schepen van de beste rederijen. Royal Caribbean, Seaborn, Azamara, Holland America Line, Costa Cruises, Celebrity Cruises en MSC Cruises laten de beste cruiseschepen vertrekken vanaf de cruisehaven van Dubai. Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Belangrijke informatie

Beste reistijd Dubai is tussen november en maart. Hierbij is de gemiddelde temperatuur overdag 24 graden. In de zomermaanden april-oktober is de temperatuur rond 41 graden en erg heet te noemen. Het paspoort is verplicht in Dubai. Deze dient 6 maanden geldig te zijn bij vertrek vanuit Dubai. Het betaalmiddel in Dubai is de dirham. De gesproken taal is Arabisch. Echter door het toenemende toerisme wordt er veel in het Engels getoond en ook gesproken.

Tijdsverschil in Dubai is in de wintermaanden 3 uur later. In de zomermaanden bedraagt het verschil 2 uur.

 

Cruises die Dubai, Verenigde Arabische Emiraten aandoen