Cruise in Azie

Informatie over cruises in Azie

Azië is het grootste continent ter wereld en heeft het hoogste aantal inwoners. Het is een continent van uitersten. Laat u tijdens een cruise door Azië verrassen door de vele verschillende culturen en landschappen.

Azië staat bekend om haar schitterende architectuur, muziek, dans en verfijnde keuken. Azië kent vele mooie bestemmingen, zoals de regenwouden in Borneo, het moderne Singapore en het prachtige Bali. Dit continent heeft een prachtige natuur en is rijk aan vele monumenten. Zo kunt u een bezoek brengen aan de vele kleurrijke paleizen, de groene rijstvelden maar ook de ruige berglandschappen en witte stranden.

De lokale bevolking is uiterst vriendelijk en helpt u graag Azië te ontdekken. Aan wal kunt u deelnemen aan een excursie of zelf op ontdekkingstocht gaan. Laat u verassen door de verschillende culturen en de prachtige natuur tijdens een cruise door het prachtige Azië.

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Onderwerp:
Beschrijving:
Klimaat

Het werelddeel Azië bevat zowel erg natte als droge gebieden. Er zijn landen waar het in de winter erg koud kan worden en landen als Irak, Pakistan en India waar het heel warm kan zijn.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is afhankelijk per land. Dit kan uiteenlopen van 1 tot 8 uren later.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een cruise naar Azië verschilt voor het vaargebied per land. Voor Azië is er geen algemeen reisadvies qua beste reistijd.

Hong Kong
In het kort

Hongkong is een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Hongkong heeft meer dan 9 miljoen inwoners en is sinds 1997 een deel van China. Tot dat jaar was het een Britse Kroonkolonie. Hongkong is nog steeds hét winkelcentrum van Azië. Veel artikelen zijn er een stuk goedkoper dan in Europa of Amerika, zoals elektronica, merkkleding en schoenen. Een van de belangrijkste tempels van de stad is de Man Mo Tempel, die is opgedragen aan de goden van literatuur (Man) en oorlog (Mo). Deze tempel in het westelijke district ligt vlak bij Cat Street. Die straat en de omgeving ervan zijn perfect voor koopjesjagers. Op de rommelmarkten zijn zowel mooie souvenirs en antiek als prullaria te koop. Hongkong biedt bezoekers elke dag de attractie Symphony of Lights. De gebouwen aan de oever van Hong Kong Island worden dan verlicht door laserstralen en schijnwerpers, begeleid door leuke muziek.

Hanoi
In het kort

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. De stad heeft ongeveer 6,5 miljoen inwoners en is de tweede grootste stad van het land. Hanoi Old Quarter is het historische centrum van de stad. Het beslaat eigenlijk het hele gebied tussen de straten Tran Nhat Duat, Ngo Quyen, Trang Thi en Phung Hung. Deze oude wijk in hoofdstad van Vietnam is ook een van de drukst bezochte delen van Hanoi. De huizen bestaan hoofdzakelijk uit de typische smalle bouwwerken, zoals je die wel meer in Vietnam tegenkomt. Overal wordt handel gedreven en je kunt er onder andere allerlei ambachten van dichtbij bewonderen. De overdekte Dong Xuan markt is enorm populair in Hanoi. Zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de stad, weten hun weg naar deze populaire plaats in Hanoi goed te vinden. De Dong Xuan markt werd onder het Franse regime in 1889 opgericht in de oude wijk van Hanoi. Aan de rand van het Bach Thao Park kun een bezoek brengen aan het Ho Chi Minh mausoleum. Het gebouw zie je niet snel over het hoofd. Rond 1973 werd dit ruim één-en-twintig meter hoge mausoleum gebouwd op de plaats waar Ho Chi Minh voorheen de onafhankelijkheidsverklaring voorlas aan het volk. Ho Chi Minh ligt opgebaard in dit mausoleum.

Ho Chi Minh
In het kort

Gelegen aan de rand van de Mekong Delta, deze dynamische metropool beschikt ook over de tijdloze schoonheid van een eeuwenoude cultuur. Franse koloniale architectuur vermengt zich met moderne en Aziatische invloeden, die een divers decor zijn voor de vele motoren, scooters, pagodes en straat markten. Wandel over de brede boulevards van deze stad, vroeger bekend als Saigon, en bezoek het Historisch Museum.

Singapore
In het kort

In Singapore treft u de culturele smeltkroes van de wereld aan. In het tijdsbestek van een paar uur kunt u heerlijk ontspannen in een schilderachtig Chinese theehuis, schaft u een kleurrijke sari aan in Little India en brengt u een bezoek aan een Sultan moskee. Plan het allemaal op de veranda van het beroemde Raffles Hotel. Voorbeelden van excursies aan wal: De Exotische Jurong Bird Paradise en Culturele Openbaringen.

Bangkok
In het kort

Bangkok stond eerst bekend als een klein Khmer handelscentrum. Tegenwoordig is Bangkok uitgegroeid tot één van de meest bevolkte en kosmopolitische steden van de wereld. Drukke straten en markten staan zij aan zij met serene gouden tempels en blitse discotheken. Verken het architectonische wonder van het Grand Palace. Bezoek de Grootste Boeddha van Bangkok bij Wat Pho. Bezoek de spectaculaire Damnoen Saduak Floating Market, dit is een drijvende markt. Een kleine greep van de excursies aan wal: Maak een dag op het Thaise platteland mee, shoppen in Bangkok of breng een bezoek aan de Tiger Zoo.

Bali
In het kort

De populairste vakantiebestemming van Indonesië is Bali. Het eiland dankt de populariteit aan de mooie stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Het “Eiland van de Duizend Tempels” heeft talrijke culturele en religieuze rituelen. Het culturele centrum van Bali ligt in Ubud, waar kunst en geestelijke verrijking centraal staan. In Ubud werd de film Eat, Pray, Love met Julia Roberts opgenomen. Rondom Ubud bevinden zich veel art galeries, met moderne kunst tot aan de meest bijzondere houtsnijwerken. Tempels die je niet wilt missen zijn de Pura Besakih Tempel, Bakungan Tempel, Gunung Tempel en Tanah Lot. Het grootste nationale park op Bali is Taman Nasional Bali Barat. Het park ligt ten westen van Bali en is een paradijs voor vogelspotters. Er zijn meerdere strandgebieden op Bali. Hier kan je surfen, snorkelen, relaxen en genieten van de prachtige stranden. In het noorden van Bali, in de omgeving van Lovina, kun je dolfijnen spotten.

Mumbai
In het kort

Mumbai is het huis van Bollywood, de zetel van de filmindustrie. Mumbai is de glamour hoofdstad van India. Doe ook een wens bij het graf van Haji Alo, en bekijk de antieke stukken bij de Chor Bazaar.

Yokohama (Tokyo)
In het kort

Even though Tokyo is among the largest, most frenetic cities in the world, it's still able to maintain a great deal of efficiency and charm. Amid the endless buzzing neon signs and the overhead cable webs, Tokyo is home to some of the world's most impressive architecture, stylish shops and 4-star restaurants. But just a short distance outside the clamor of the city is a whole different world. In the surrounding small towns and villages you'll get a glimpse into Japan's rich culture and traditions. Here you'll discover scores of wooden residential homes, ancient temples, shrines and imperial gardens. From the frenzy-filled metropolis to the tranquil bonsai-tree-lined neighborhoods, Tokyo is truly a study in delightful contrasts. Be sure to visit our Shore Excursions page or speak with our onboard Destination Concierge for arrangements to any of these must-sees.

Shanghai
In het kort

Shanghai is de grootste stad in de Volksrepubliek China. In de veelzijdige metropool Shanghai zijn enorm veel bezienswaardigheden te vinden. In de ommuurde Oude Stad vindt je vooral veel historische bezienswaardigheden zoals oude tempels en pittoreske straten en plaatsjes. Een wandeling over de Bund zal je versteld doen staan. De oude statige panden geven de boulevard een bijzonder uiterlijk. Vooral doordat het aan het water ligt geeft dit het geheel extra aanzien. Een hele andere kant van de stad is het deel met enorme wolkenkrabbers zoals de beroemde Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Centre en de Jin Mao Tower. Deze veelzijdigheid zorgt er juist voor dat jaarlijks miljoenen bezoekers de stad verkennen en beleven.

Manila
In het kort

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen. De stad ligt op het eiland Luzon, aan de oostoever van de 48 kilometer lange Baai van Manilla, die uitmondt in de Zuid-Chinese Zee. De Divisoria Market in Manilla is een drukke markt waar je echt van alles kunt kopen zoals speelgoed, elektronica, mobiele telefoons, vlees, vis, groenten en kleding. Je kunt er prima onderhandelen over de prijs. Er zijn op de markt wel redelijk veel zakkenrollers actief, dus pas wel op. In Manilla vind je het nationaal museum, dit is zeker een bezoek waard. Het museum is opgericht in 1901 toen het land over werd genomen door de Verenigde Staten. In de loop van de tijd is het museum flink uitgebreid. In dit museum kom je alles over de Filipijnen te weten en je vindt er prachtige schilderijen. In de oude binnenstad van Manilla ligt vlakbij de Quiapo kerk, de Quiapo markt. Naast groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte vind je er ook honing, geroosterde kastanjes, bakkerijen, illegaal gekopieerde video's en software en kleding. Ondanks dat het eten best wel goedkoop is, zijn de prijzen van de niet-voedingsmiddelen erg hoog.

Seoul
In het kort

Seoul (Incheon)

Hiroshima
In het kort

Deze "stad van water en vrede" is gebouwd in een van de meest beschutte havens aan de Seto Inland Sea. Er is hier veel meer te zien dan het pijnlijke verleden. Bekijk de bel van de vrede in het Peace Memorial Park, ga vervolgens met de veerboot naar het heilig eiland Miyajima, deze is beroemd om zijn Itsukushima Shrine en drijvende torii.

Cruises door Azië