Key West

In het kort

Een cruise naar Key West is een fantastische belevenis. Deze aanleghaven is rijk aan historie en biedt voor ieder wat wils. Wilt u zelf ervaren hoe spectaculair de belangrijkste én bekendste stad van de Sunshine State is? Boek dan uw cruise naar Key West!

Als u een bezoek brengt aan Key West tijdens uw cruisevakantie, kunt u optimaal genieten van al het moois dat Key West u te bieden heeft gecombineerd met een luxe cruiseschip. De cruisehaven van Key West bevindt zich namelijk direct in het centrum: op slechts 500 meter lopen staat u in het bruisend hart van de stad.

Vertrek naar Key West

Een cruise naar Key West kunt u boeken vanaf verschillende vertrekhavens. De havens Miami en Fort Lauderdale zijn de meest voorkomende vertrekhavens, maar ook vanuit Port Carnaveral, New Orleans en Baltimore kunt u uw cruise beginnen. Key West wordt meestal bezocht als onderdeel van een cruise Caribbean, een cruise Bahamas of een cruise Panamakanaal. Het gemakkelijkst is om, als u geen trans-atlantische cruise maakt, eerst naar Amerika te vliegen. U kunt hier bijvoorbeeld eerst enkele nachten in Amerika verblijven, voordat u begint aan uw cruise. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Key West

Bevolking: Key West heeft meer dan 25 duizend inwoners. Op een eiland met een bewoonbaar oppervlak van zo’n 15 vierkante kilometer, is dit aantal niet verwonderlijk. Ondanks het aantal migranten uit de Bahama’s en Cuba, is de officiële voertaal Engels. 

Ligging: Key West is onderdeel van de Sunshine State en behoort tot de Florida Keys, een archipel ten zuiden van Miami. Key West is het laatste bewoonde eiland, van de Keys, maar is hiernaast ook het meest zuidelijke punt van Noord-Amerika. Cuba ligt op slechts 145 kilometer afstand van dit eiland. 

Bezienswaardigheden 

Sunset Pier: Op de Sunset Pier is het iedere avond een feest tijdens de zonsondergang. Onder muzikale begeleiding kunt u genieten van een heerlijk drankje tijdens deze bekende zonsondergang. Probeer zeker de lokale toppers: de Daiquiry of Pina Colada!

Dry Tortugas National Park: Dry Tortugas National Park is een nationaal park in de Golf van Mexico waar de meest prachtige koraalriffen te zien zijn. Ook is dit een geliefde broedplaats voor exotische vogels en schildpadden. Breng ook een bezoek aan Fort Jefferson, wat in de 19e eeuw dienst deed als gevangenis.

Southernmost Point: Zoals de naam al aangeeft, is dit het ‘meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten’. Het échte meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten is echter militair grondgebied, en daardoor ontoegankelijk voor burgers. Hierdoor is het Southernmost Point een symbool voor de stad geworden en is dit het meest gefotografeerde object op Key West.

Ernest Hemingway House: Op 907 Whitehead Street vindt u het voormalig huis van Ernest Hemingway. Deze briljante schrijver heeft voor zijn non-fictie en romans de Pulitzerprijs en de Nobelprijs voor de Literatuur gewonnen. Zijn huis doet tegenwoordig dienst al museum, waarin u kunt zien hoe Hemingway geleefd heeft. Let ook zeker op de grote hoeveelheid katten: het bijzondere soort dat hier leeft heeft 6 of 7 tegen aan de voorpoten.    

Klimaat

In Key West kunt u genieten van een subtropisch klimaat. De minimale temperatuur ligt altijd boven de 20 graden, waarbij in de zomers 30 graden gemiddeld zijn. Neerslag is er nauwelijks, waardoor dit voor Europeanen heerlijk vertoeven is in de winter. Met een minimum van 8 zonuren per dag, is het hier in de winter goed vertoeven. 

Economie

De valuta in Key West is de Amerikaanse Dollar.

Eten en drinken

Omdat Key West omgeven is door water, zijn hier verse vis en zeevruchten een echte aanrader. Vooral de verschillende sauzen en chutneys die hierbij geserveerd worden, zorgen voor een unieke smaakbeleving. Proef ook zeker de 'Key Lime Pie’. Deze limoentaart wordt gemaakt met Key limes, limoenen die alleen op Key West groeien. Gezien Cuba dicht bij Key West ligt, zijn de invloeden hiervan goed te merken. Deze zijn vooral te merken in de drankjes. De cocktails op basis van Cubaanse rum is zeker het proberen waard. Een Cuban Coffee, espresso met een hele aparte toevoeging van een soort vloeibare suiker, mag ook niet ontbreken!  

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Key_West

http://www.miamitop10.nl/miami/floridakeys.htm

http://www.top10bezienswaardigheden.nl/verenigde-staten/keywest.htm

Cruises die Key West aandoen