Cruise Malaga

Over cruises van en naar grootste stad van Zuid-Spanje

In het kort

Een cruise waarbij u Malaga aandoet is een indrukwekkende ervaring. De haven van Malaga, ‘Muelle Uno’, is een spectaculaire cruise terminal. Vanuit deze ‘Nummer 1 haven’ vaart u naar prachtige bestemmingen langs de Middellandse Zee of de Canarische Eilanden. 

Of u nu een cruise naar Malaga maakt of vanuit Malaga vertrekt, deze plaats staat garant voor een onvergetelijke ervaring.  De nieuwe terminal heeft alleen al zo’n 60 winkels en talloze restaurants. Duizenden passagiers genieten ieder jaar van deze schitterende locatie aan de Costa del Sol..

Vertrek van en naar Malaga

Een cruise met als bestemming of vertrekhaven Malaga kunt u boeken inclusief de vlucht. Zo kunt u ervoor kiezen om vanaf Schiphol met het vliegtuig naar Malaga te vliegen, maar ook vanaf Rotterdam of Eindhoven. Zo wordt Malaga een schitterende stad in bijvoorbeeld een Middellandse Zee cruise. Malaga ligt op ongeveer 15 kilometer van de luchthaven Málaga Airport, waardoor u voor of na de cruise ook de mogelijkheid heeft om Malaga te bezoeken. Als u een hotelovernachting wilt om Malaga echt te kunnen ervaren, kunnen wij uiteraard het hotel voor u reserveren. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Malaga

Bevolking:De stad Malaga heeft ongeveer 568.000 inwoners. In de stadsomgeving van Malaga wonen echter rond de 1.074.057 mensen. Hierdoor is er altijd gezelligheid in de stad. 

Ligging: Malaga ligt in de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Ten noorden van Malaga ligt het schitterende gebergte Montes de Malaga. Op ongeveer 100 km van de Straat van Gibraltar is dit een populaire cruisehaven.  

Bezienswaardigheden 

La Alcazaba: La Alcazaba is een Moors fort uit de 11e eeuw. Vanaf dit fort heeft u een schitterend uitzicht over de baai en de omliggende tuinen. Het fort diende vroeger als paleis.   

Catedral de Málaga: De Catedral de Málaga is een kathedraal gebouwd op de fundamenten van een moskee. De bouw van deze kathedraal begon in 1528, vlak nadat de christenen Malaga hadden veroverd. Doordat de bouw maar liefst twee en een halve eeuw geduurd heeft, is de kathedraal een unieke combinatie van verschillende bouwstijlen. 

Castillo de Gibralfaro: Dit kasteel ligt op de berg Gibralfaro, vanwaar u een schitterend uitzicht over de Costa del Sol heeft. Van oorsprong was het Castillo de Gibralfaro een verdedigingsvestiging van de Feniciërs om de Alcazaba te verdedingen. Doordat het Castillo later omgebouwd is tot een Arabisch kasteel, ziet u hier ook de schitterende, verschillende bouwstijlen. 

Klimaat

Malaga heeft door haar ideale ligging aan de Costa del Sol een Middellandse Zeeklimaat. De zomers zijn heerlijk warm, maar de winters zijn zacht. Malaga heeft gemiddeld 300 zondagen per jaar, waardoor het hier altijd aangenaam is. 

Economie

De valuta in Malaga is de Euro. 

Eten en drinken

Malaga staat bekend om haar overheerlijke tapas. Op iedere straathoek is er wel een gezellige tapasbar te vinden. Wilt u liever verse vis voor de lunch? Brengt u dan een bezoek aan het strand Playas de Pedregalejo and del Palo. Hier wordt de vers gevangen vis direct voor u bereid. Naast het eten staat Malaga bekend om haar overheelijke zoete wijnen.

Vliegvelden

Malaga heeft een eigen vliegveld: Malaga Airport Costa del Sol. Dit vliegveld ligt ten westen van Malaga op ongeveer 15 kilometer afstand van het historisch centrum. Afhankelijk van het seizoen kunt u vanaf Amsterdam, Eindhoven én Rotterdam naar Malaga vliegen. Vanaf het vliegveld neemt u gemakkelijk de bus óf trein naar het centrum. Vanaf de luchthaven gaat er zelfs een bus, de C19, naar de haven. 

Wist u dat…

- Kunstenaar Pablo Picasso uit Malaga komt?

- Antonio Banderas voor het eerst heeft opgetreden in het ‘Teatro Cervantes’ en zijn geboortestad nog vaak bezoekt?

- Malaga ook wel de bijnaam ‘Costa del Golf’ draagt door haar hoge concentratie aan golfbanen?

Handige sites:

https://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1laga_(stad)

http://www.malagainformation.com/dutch/

Cruises die Malaga aandoen