Cruise naar de Verenigde Emiraten

Cruiseclub verkoopt cruise reizen naar Dubai

Algemeen

Een cruise Dubai is een belevenis waar u nog lang aan terug zult denken. Het vaargebied Emiraten legt al snel de link naar Dubai, een wereldstad uit duizenden. Vroeger waren de Emiraten bekend om de zakenreizen, maar de laatste jaren wordt dit gebied met als hoofdstad Dubai meer en meer toeristisch. Het aantal inwoners in Dubai bedraagt meer dan 2 miljoen. Het tijdsverschil tussen Amsterdam en Dubai bedraagt 3 uur later in Dubai in de winterperiode en in de zomerperiode 2 uur. De beste cruiseperiode voor Dubai is in de wintermaanden, waarbij de gemiddelde temperatuur rond 24 graden ligt. Dit in tegenstelling tot de zomermaanden april-oktober, waarbij de temperaturen op kunnen lopen naar 50 graden.


Bezienswaardigheden

Dubai is een stad waar u zich niet snel zult vervelen en waar u veel luxe tegenkomt. De grootste wolkenkrabber van de wereld bevindt zich in Dubai; de Burj Khalifa. Dit enorme gebouw heeft een hoogte van 828 meter bestaand uit appartementen, kantoren en een hotel. Ook is het mogelijk om dit enorme gebouw te bezoeken en met uw eigen ogen de hele stad Dubai te overzien.

De eilandengroep in Dubai is een toeristische trekpleister die u niet mag missen. De Palmeilanden zijn kunstmatig aangelegde schiereilanden aan de kust van Dubai.

Wat te denken van het wereldberoemde 7-sterren hotel in Dubai met de vorm van een zeilschip, de Burj al Arab? Dit adembenemende hotel staat op één van de droog gelegde eilanden op 280 meter afstand van de kust van Dubai. Het hotel heeft een hoogte van 321 meter. Het is zelfs mogelijk om hier gebruik te maken van een high tea, waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de skyline van Dubai!

Naast deze populaire trekpleisters heeft Dubai een diversiteit aan andere vele toeristische plekken, zoals het skicenter, het maken van een woestijnsafari en natuurlijk niet te vergeten de vele winkels waarbij goud en luxe op nummer 1 staat.


Abu Dhabi is naast Dubai een grote stad in de Emiraten met een inwonersaantal van ongeveer 1 miljoen. Ook hier liggen de gemiddelde temperaturen overdag in het winterseizoen op 24 à 25 graden, waar de gemiddelde temperatuur overdag in het zomerseizoen wel kan oplopen tot 42 graden. Abu Dhabi ligt ten noorden van Dubai en beschikt net als Dubai over verschillende toeristische trekpleisters.

Zo wordt in 2017 het grootste Guggenheim museum geopend in Abu Dhabi. Verder beschikt Abu Dhabi over het Yas Marina circuit gelegen op Yas Island. Dit formule-1 circuit is met 1 miljard dollar het duurste circuit ter wereld en beschikt als enige ter wereld over een hotel dat voor een deel over het formule-1 circuit is gebouwd. Dit is het Yas Viceroy hotel.

Of wat te denken van het luxe hotel Emirates Palace? Waar Dubai het luxueuze hotel Burj al Arab heeft, beschikt Abu Dhabi over Emirates Palace. Een luxe hotel in de vorm van een Arabisch paleis met een oppervlakte van 850.000 vierkante kilometer en beschikt over ruim 300 kamers en meer dan 90 suites.


Cruisehaven Dubai

Dubai is een wereldstad in opkomst, zo ook als cruisehaven. In december 2014 is er een nieuwe cruiseterminal geopend welke zich de grootste cruiseterminal van de wereld mag noemen. Dagelijks kan de cruiseterminal dagelijks 14.000 passagiers ontvangen. Samen met de andere cruiseterminals van Dubai kan dit oplopen tot 25.000 passagiers per dag.

Een cruise vanuit Holland America Line, waarbij u Dubai als tussenstop aan kunt doen, maar ook als eindbestemming kunt hebben. Dit zijn voorbeelden van lange cruises naar Dubai.

Een cruise vakantie vanuit Dubai is het meest voor de hand liggend als u een kortere cruise wenst te maken. Dit kan met veel verschillende schepen van de beste rederijen. Royal Caribbean, Seabourn, Costa Cruises, Celebrity Cruises en MSC Cruises laten de beste cruiseschepen vertrekken vanaf de cruisehaven van Dubai.


Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

 

Onderwerp:
Beschrijving:
Klimaat

In de Verenigde Arabische Emiraten en Dubai komt een warm woestijnklimaat voor. Dit betekent dat er weinig neerslag valt, dat de zomers warm zijn en de winters mild. Dit maakt de Emiraten en Dubai tot populaire winterbestemmingen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is in de winter 3 uur later en in de zomer 2 uur later dan in Nederland.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een cruise naar de Emiraten en Dubai is tussen de maanden april in oktober. In deze tijd is de temperatuur gemiddeld boven de 30 graden en valt er amper neerslag.

Dubai
In het kort

Dubai is één van de emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad van Dubai is het gelijknamige Dubai. Het mooie van Dubai is dat de stad continu in ontwikkeling is. Er worden nieuwe wijken, attracties en pretparken gebouwd, terwijl de bestaande wijken in Dubai verbeterd worden om de toeristen een optimaal te laten genieten van de stad. Er zijn erg veel bezienswaardigheden in Dubai. Het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa, is met een hoogte van 828 meter erg duidelijk aanwezig in Dubai. De toren is geïnspireerd op de woestijnbloem Hymenocallis. De leukste manier om de woestijn te ontdekken is met een zogenaamde desert safari. Met auto’s trek je de woestijn in, vaak vooraf gegaan door de mogelijkheid om quad te rijden of op een kameel te rijden. Met meer dan 1200 winkels en ruim een half miljoen vierkante meter winkeloppervlakte is de Dubai Mall het allergrootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Naast de hoeveelheid winkels, biedt het complex verder een grote indoor ijsbaan, een bioscoopcomplex met meer dan 20 zalen en een indoor aquarium dat het grootste ter wereld is.

Abu Dhabi
In het kort

Abu Dhabi is de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi ligt op het Arabische schiereiland. Het is een bestemming waar je veel kunt zien en doen. Er zijn excursies naar de woestijn, er zijn prachtige musea die je kunt bezoeken en je kunt winkelen in één van de moderne winkelcentra. Sjeik Zayed is de belangrijkste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is een gebedshuis, maar het lijkt meer op een paleis. Op sommige dagen is het ook mogelijk de moskee van binnen te bekijken. Hiervoor is wel gepaste kleding nodig. Ferrari World Abu Dhabi is een overdekt pretpark met attracties die allemaal met het automerk Ferrari te maken hebben. Dit pretpark is leuk voor jong en oud. Yas Mall is het grootste winkelcentrum van Abu Dhabi en wordt veel bezocht door locals en toeristen. Het winkelcentrum van wel twee-en-een-half miljoen vierkante meter heeft veel bekende merken, zoals Nike en Pandora. De Emirates Park Zoo is de dierentuin in Abu Dhabi. Er zijn zo’n zeventienhonderd dieren te bewonderen en er zijn ook verschillende tentoonstellingen die je kunt bezoeken.

Doha
In het kort

Doha is de hoofdstad van Qatar en ligt aan de Perzische Golf. Vanuit het Al Bida Park in Doha, kijk je uit over de mooie zee. De toegang tot het park is gratis en je kunt er hele de dag terecht. In het park hebben ze van alles om iedereen te vermaken. Er zijn veel eettentjes en winkeltjes en daarnaast zijn er soms kunsttentoonstellingen te zien. Voor de kinderen is er een treintje dat door het park rijdt en ook die is gratis. In het hart van Doha staat het Al Koot fort, een militair fort gebouwd in 1927. De opdracht voor de bouw van het fort kwam van sjeik. Het meest opvallende van het fort is dat de moskee op de binnenplaats geen muren en geen dak heeft.

Bahrein
In het kort

Bahrein is een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein dat sinds 1971 onafhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk. Bahrein bestaat uit 33 eilanden die onderling verbonden zijn en liggen ingesloten tussen Saoedi-Arabië en Qatar. Bahrein staat voornamelijk bekend als rijke oliestaat en om zijn Formule 1 circuit. Bahrein heeft door de centrale ligging een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld. De bevolking leeft voornamelijk van het toerisme. Aan de kustlijn vind je veel luxe hotels en een paar mooie zandstranden. Het mooiste strand van Bahrein is Al Jazayir. De wateren rondom Bahrein staan bekend om de vele koraalsoorten en de grote oesters. Het land staat dan ook bekend onder duikers die duiken naar parels, koraalriffen en wrakken (scheepswrakken en vliegtuigwrakken). Bahrein staat verder bekend om de exotische vruchten zoals mango, banaan en dadels.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en win mooie prijzen.

Cruises door Emiraten