Cruise Dubrovnik

Over cruises van en naar de parel van de Adriatische kust.

Vertrek van en naar Dubrovnik

Een cruise Dubrovnik kunt u boeken met vertrek vanuit een havenstad in de oostelijke Middellandse Zee, waarbij u Dubrovnik zult bezoeken als onderdeel van een Middellandse Zee cruise. Tijdens een oostelijke Middellandse Zee cruise doet u meerdere havens in Europa aan, zoals Katakolon, Split, Kotor of Santorini.  Vaak vertrekt u dan uit een andere Europese stad, zoals Venetië. 

U kunt er ook voor kiezen om naar Dubrovnik te vliegen en daar uw cruise te beginnen. U kunt dan ook enkele dagen voor of na uw cruise in Dubrovnik verblijven, zodat u optimaal kunt genieten van deze parel aan de Adriatische kust. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Dubrovnik

Bevolking: Dubrovnik telt rond de 55.000 inwoners. Het land Kroatië telt rond de 4.5 miljoen inwoners. De officiële taal is Kroatisch, maar op toeristische plaatsen wordt er vaak Engels gesproken. 

Ligging: De historische stad Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee, tegenover Italië. Dubrovnik is de hoofdstad van de Kroatische provincie Dubrovnik-Neretva. Deze provincie is een enclave van Kroatië. Doordat Dubrovnik afgesloten is van de rest van het land, heeft ze wel haar historie kunnen bewaren. 

Hierdoor is de hele stad Dubrovnik op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. 

Bezienswaardigheden 

Franciscanerklooster: Het Franciscanerklooster is in gotische stijl gebouwd in 1317. De schitterende tuinen en kloostergangen laten een grote indruk achter. Dit klooster herbergt ook een van de oudste apotheken van Europa. Gebouwd in 1317, maar in de apotheek worden nog steeds geneesmiddelen gemaakt naar traditioneel recept. 

Stadsmuren: De hele stad Dubrovnik is omringd door een stadsmuur. Deze muur was nodig om de stad tegen overzeese aanvallers te beschermen. De stadsmuur is gebouwd rond de 13e eeuw en is bijna 2 kilometer lang. Op sommige plaatsen is de muur wel 20 meter dik! Deze stadsbescherming is nu niet meer nodig, maar tegenwoordig kunt u er schitterende wandelingen op maken. Vergeet ook zeker de muur niet te fotograferen. 

Fort Lovrijenac: Fort Lovrijenac is gebouwd op een massief stenen klif. Door deze massieve rots heeft het stenen fort een indrukwekkende uitstraling. De ophaalbruggen zorgden er voor dat wanneer er een dreiging was, niemand het fort in kon komen. Van achter de muren van maar liefst 12 meter dik werd de stad verdedigd. Boven de ingang van het fort is een inscriptie gebeiteld, wat vrij vertaald betekent ‘De vrijheid wordt zelfs niet voor alle goud in de wereld verkocht’. 

Game of Throne fans, opgelet! Dit fort is als décor gebruikt voor de opnames van de serie. Waan uzelf in vervlogen tijden tijdens uw wandeling in dit fort. 

Klimaat

Dubrovnik heeft een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat er een milde, vochtige winter is. Hierbij hoort een droge, warme zomer. De temperaturen liggen in de zomer rond de 30 graden, in de winter wordt het vriespunt nauwelijks bereikt. In de wintermaanden is er kans op stevige neerslag. 

Economie

De munteenheid in Kroatië is de Kuna.

Eten en drinken

De keuken van Dubrovnik wijkt af van de keukens van de binnenlanden van Kroatië. Door de ligging aan de Adriatische Zee, zijn er veel invloeden van Griekenland en Italië naar Dubrovnik overgekomen. Wat een typisch Kroatisch gerecht aan de kuststreken is, is ‘Buzara’. Buzara is een soort ovenschotel met verse, ongepelde scampi en polenta. Heerlijk! Drink bij de buzara een lekkere, lokale wijn of ga voor de ‘Rakija’, een lokaal gestookte likeur. 

Vliegvelden

Dubrovnik Airport ligt op zo’n 20 kilometer afstand het centrum. Per jaar komen er ongeveer een miljoen passagiers aan op dit vliegveld. In een half uur bent u met de taxi in het centrum van de stad. 

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dubrovnik

http://www.kroatie.nl/steden/dubrovnik

Cruises die Dubrovnik aandoen