Genoa

In het kort

Een cruise waarbij u een bezoek brengt aan Genua, een stad met vele mooie en historische bezienswaardigheden. Genua is de belangrijkste havenstad van Italië en tevens een belangrijke haven aan de Middellandse Zee. Ook heeft Genua een eigen cruise terminal, genaamd Stazione Marittima. Hier kunnen verschillende cruiseschepen van de grootste cruise rederijen tegelijk aanmeren. Cruisehaven Stazione Marittima is de thuishaven van cruiserederij MSC Cruises. 

De haven van Genua ligt vlakbij het centrum. Vanaf de terminal kunt u te voet richting de historische stad Genua. Het treinstation ‘Principe’ ligt tegenover cruise terminal Stazione Marittima. De cruisehaven van Genua is een belangrijke haven voor de cruiseschepen. Vele cruiseschepen van de grootste formaat meren aan in de haven.

Vertrek van en naar Genua

Een cruise Genua kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Genua zult bezoeken als onderdeel van een Middellandse Zee cruise die meerdere havens aan doet in Europa. Een andere optie is om naar Genua te vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Genua verblijven om vervolgens aan boord te gaan van uw cruiseschip in de cruisehaven van Genua.

Vertrek vanuit Nederland

Het is wel zo eenvoudig om te vertrekken vanuit eigen land voor een cruise naar Genua. Vanaf Rotterdam, IJmuiden en Amsterdam varen in het hoofdseizoen wekelijks de grootste cruiseschepen richting de mooiste  Europese bestemmingen, zoals Genua. In 2014 zijn er ruim 230 cruiseschepen vertrokken vanuit een Nederlandse cruisehaven. De terminals in Nederland zijn er speciaal voor gebouwd om uw cruisevakantie vanaf hier al te starten.

Cruise Genua als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een cruise naar Rome kan ook als onderdeel van uw Middellandse Zee cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs verschillende prachtige Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd in de cruisehaven blijft, waardoor u tijd heeft om deze steden te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om Genua te bezoeken tijdens één van deze Middellandse Zee cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Valencia, Barcelona of Venetië.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Genua

Bevolking: Genua heeft ongeveer 700.000 inwoners. 

Ligging: Genua is een stad aan de Middellandse Zee. Het is de grootste havenstad van Italië en tevens een belangrijke havenstad voor de bedrijfsvoering van Europa over zee. Genua ligt ten zuiden van Milaan. Dit deel van de Middellandse Zee wordt ook de Ligurische Zee genoemd.

Bezienswaardigheden 

In Genua is er voor iedereen wat wils. Zo zijn er diverse historische gebouwen te bezoeken, zoals meerdere paleizen, musea en kathedralen. Een voorbeeld van een kathedraal is di San Lorenzo. De palazzo Bianco is een straat waar 16 paleizen staan. Deze paleizen zijn vroeger bewoond door de aristocratie. Heden ten dage wordt het gebruikt als bank, kantoor of museum. 

Verder zijn er andere toeristische trekpleisters die u niet mag missen als u een bezoek brengt aan Genua, zoals het Teatro Carlo Felice, het operagebouw van Genua. Dit gebouw ligt aan het mooiste plein van Genua, de Piazza De Ferrari. Als u een adembenemend uitzicht wilt hebben, is La Lanterna een ideale bezienswaardigheid. Deze vuurtoren heeft een rijke historie en u kunt hier ook naar het hoogste uitkijkpunt. U heeft een schitterend uitzicht over de haven van Genua.  

Klimaat

Het klimaat in Genua is zeer goed te noemen. In elke maand kan er wel wat regen vallen, al zijn de hoeveelheden vaak gering. De beste maanden wat betreft warmte en neerslag zijn de zomermaanden juni, juli en augustus. Neerslag valt er nauwelijks en de zon schijnt gemiddeld 9 uur per dag. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 10 graden, wat vrij fris is. Na april warmt het snel op.

Economie

De valuta van Genua is de euro.

Eten en drinken

Aan eten en drinken in Genua is er geen gebrek. In de oude haven of in het centrum zijn diverse restaurants en bars te vinden waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Een specialiteit is pansotti. Dit is ravioli met walnotensaus. Ook is het een aanrader de verschillende Italiaanse wijnen te proeven. 

Vergeet ook geen bezoek te brengen aan de enige overgebleven chocoladefabriek Viganotti. Tijdens dit bezoek kunt u de lekkerste chocola proeven. 

Vliegvelden

Aeroporto di Genova is het vliegveld van Genua. Het vliegveld ligt ongeveer op 12 kilometer van het centrum van de stad. Een afstand waarbij u eenvoudig per auto of bus van de luchthaven naar de stad en/of cruiseterminal kunt reizen. Vanaf een Nederlandse luchthaven is het niet mogelijk direct naar Genua te vliegen. U vliegt naar de luchthaven van Milaan waarna u met uw transfer naar Genua wordt gebracht.

Handige sites:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Genua_(stad)

http://www.steden.net/italie/genua/

http://www.top10bezienswaardigheden.nl/italie/genua.htm

Cruises die Genoa aandoen