Cruise Southampton

Over cruises van en naar de grootste havenstad van Engeland

Vertrek van en naar Southampton

Een cruise Southampton kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Southampton zult bezoeken als onderdeel van een Europese cruise waarbij meerdere havens worden aangedaan in Europa. U kunt er ook voor kiezen naar Southampton te vliegen en vanaf daar uw cruise te starten. U kunt dan ook enkele nachten in Southampton verblijven, doordat uw cruise begint. 

Vertrek vanuit Nederland

Het is mogelijk en wel zo makkelijk om te vertrekken vanuit eigen land voor een cruise naar Southampton. Vanaf Rotterdam, Amsterdam en IJmuiden varen van januari tot eind september de meest luxe cruiseschepen naar de mooiste Europese bestemmingen, zoals Southampton. De terminals in Nederland zijn speciaal gebouwd om uw cruisevakantie vanaf hier al te laten beginnen.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven! Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Southampton

Bevolking: Het inwonersaantal in Southampton ligt rond de 255.000. Southampton behoort tot het graafschap Hampshire en is de belangrijkste havenstad van Engeland. De officiële taal is Engels. In Southampton wordt echter met een dialect gesproken, waarbij het meest herkenbare is dat de ‘h’ vaak niet wordt uitgesproken.  

Ligging: Southampton ligt aan de zuidwestkust  van Engeland in graafschap Hampshire. Door de ideale ligging is Southampton de belangrijkste haven van heel Engeland. Op ongeveer anderhalf uur met de trein ligt Londen. 

Bezienswaardigheden 

Holy Rood Church: Holy Rood Church was één van de vijf oorspronkelijke kerken die het oude Southampton voorzagen van hun dagelijkse religieuze ondersteuning. Deze schitterende kerk is gebouwd in 1320 in Gotische stijl. Koning Philip de 2e van Spanje een bezoek aan deze kerk gebracht voordat hij met ‘Queen Mary’ trouwde. Na de bombardementen in 1940 is de kerk zo veel mogelijk hersteld.

Sea City Museum: Het Sea City Museum in Southampton is geopend in 2012 om het zinken van de Titanic te blijven herdenken. Deze permanente tentoonstelling is opgesteld vanuit de ogen van de bouwers en de crew van dit majestueuze schip, gezien bijna iedereen uit Southampton of de directe omgeving kwam.  

Southampton Walls: Een twee kilometer lange muur is om de stadskern Southampton gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen vanaf de zee. Deze schitterende muur is echter grotendeels bewaard gebleven. Van de 29 oorspronkelijke verdedigingstorens zijn er maar liefst 13 bewaard gebleven, zodat u een goed beeld krijgt van de bouw van de échte muur in de 13e eeuw. Tegenwoordig vindt u achter de muur schitterende tuinen en historische monumenten. 

Klimaat

Southampton heeft, net als Nederland, een zeeklimaat. Echter is het klimaat hier milder, omdat Southampton zich aan de zuidwestkust bevindt. De temperatuur in de zomer ligt rond de 20 graden met veel zon. In de winter ligt de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt, maar overdag rond de 5 graden met veelal een waterig zonnetje. 

Economie

De munteenheid in Southampton is de Engelse Pond.

Eten en drinken

Engeland staat bekend om haar stevige ontbijt en de ‘Fish and Chips’. Het stevige ontbijt bestaat vaak uit ontbijtspek, bloedworst, worstjes, witte bonen in tomatensaus, eieren en toast. Fish en chips is gepaneerde vis, geserveerd met vers gesneden patat. Heerlijk om een keer geprobeerd te hebben!

De lokale drank in Engeland is bier. Dit lauwe bier met weinig koolzuur is heel apart om een keer te proberen! Hiernaast is de appelcider ook zeer bekend. 

Vliegvelden

Southampton Airport ligt op ongeveer 8 kilometer afstand van de haven van Southampton. Vanaf hier kunt u gemakkelijk per bus, trein of taxi bij de haven komen. Per jaar komen er meer dan een miljoen passagiers aan op deze luchthaven. 

Handige link:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Southampton_(Verenigd_Koninkrijk)

Cruises die Southampton aandoen