Eerste keer op cruise

Dit moet u weten over uw eerste cruise

Een cruise vakantie is iets heel speciaals. In eerste instantie komt er heel veel informatie op u af en heeft u waarschijnlijk geen idee hoe het allemaal in zijn werk gaat. Geen probleem; hieronder vindt u de nodige informatie die handig is om te weten voordat u gaat boeken.

Welke rederij?
Er zijn vele rederijen die allemaal hun eigen “product” aanbieden. Zo staan bijvoorbeeld Windstar en Princess cruises beter bekend om de romantische atmosfeer, gezinnen met kinderen kunnen het beste kiezen voor Disney of Carnival en wat ouder publiek voor Holland America Line en Cunard. Leg uw cruise specialist goed uit wat u verwacht van uw cruise en waar u naar op zoek bent. Denk dan voornamelijk aan punten zoals leeftijd, entertainment en dineropties. Zo weet u dat u kiest voor een rederij die bij u past.

Waar gaat de cruise naartoe?
De grootste vaargebieden in de wereld zijn: Alaska, Caribisch gebied, Noord Europa en Zuid Europa.
Deze 4 vaargebieden verschillen enorm van elkaar. Voor dieren en natuurschoon bezoek je Alaska, voor het strand ga je naar het Caribisch gebied, voor cultuur naar Noord Europa en het relaxte gevoel naar Zuid Europa. Bedenk van tevoren goed of u de cruise gaat boeken of u bijvoorbeeld wil varen door de Noorse fjorden, het lekkere weer in het Caribisch gebied wil opzoeken of de beren van Alaska wil ontmoeten. Uiteraard zijn er nog veel meer bestemmingen in de wereld. Zo zijn er maar liefst 380 zeecruisehavens te vinden op de wereld. Vraag onze cruise specialisten naar meer vaargebieden.

Vraag uw cruise specialist altijd naar de kosten die u aan boord kunt verwachten.
Alle rederijen hebben andere regels als het gaat om dranken, excursies en fooien.

Zorgt u voor een goede reisverzekering!
Wij hopen dat u deze nooit nodig zal hebben, maar u gaat altijd met een goed gevoel op reis wanneer u weet dat u goed verzekerd ben. Een goede reisverzekering aan boord is van groot belang. Aan boord van de cruise schepen is de nodige medische hulp aanwezig, maar in noodgevallen zult u misschien het schip moeten verlaten. Zorg ervoor dat uw reisverzekering is aangepast op het vaargebied van het schip: Europe of wereldwijd.

Handige tips wat mee te nemen aan boord:
- Reiswekker. Wanneer u een reis boekt waarin u landen in verschillende tijdzones aandoet wordt de tijd aan boord vaak ’s nachts terug- or vooruitgezet.
- Amerikaanse dollars. In havens en bestemmingen buiten Europe wordt vrijwel overal Amerikaanse dollars geaccepteerd. Het is dus altijd handig een klein bedrag mee te nemen van deze valuta.
- Pak een goed gevulde koffer. Zorg dat u kleding inpakt wat bij het weer van de bestemming past, maar dat u ook goed oplet wat de kleding voorschrift aan boord van het schip is. Wellicht dat er gala avonden of speciale evenementen worden georganiseerd waar een bepaalde kleding voorschrift aan hangt. 
- Neem een smart phone of Ipad mee aan boord. Het internet aan boord van de cruise schepen is vaak erg prijzig. Wanneer u zorgt dat u een mobiel apparaat meeneemt dat u kunt verbinden met het internet is het makkelijk in of rond de haven een internet verbinding te vinden om snel uw boodschappen na te kijken of een foto op facebook te zetten.
- Neem altijd een kopie van uw paspoort mee. Zorg dat u geen waardevolle spullen meeneemt als u van boord af gaat. Een kopie van uw paspoort samen met het pasje van het schip is voldoende als identificatie in de havens.

Vraag de cruise specialisten naar meer tips voor uw volgende cruise vakantie!