Cruise Kopenhagen

Over cruises van en naar de hoofdstad van Denemarken

Bezienswaardigheden 

Tivoli: Dit is het pretpark die u niet mag missen. Tivoli ligt in het centrum van Kopenhagen en is gebouwd in het jaar 1843. Toen lag het pretpark net buiten de stadsgrens. Het pretpark bestaat uit 25 attracties voor jong en oud. Er zijn achtbanen, een theater, reuzenrad of wat te denken van de hoogste zweefmolen ter wereld van 80 meter hoog! Tevens beschikt het pretpark over veel natuur, zoals tuinen, bomen en planten. Daarom is de volledige naam van het pretpark ook ‘De Tivoli Tuinen’.  

De kleine zeemeermin: Het symbool van de stad; De Kleine Zeemeermin. Een toeristische trekpleister van het wereldberoemde en bekende sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’. Het beeldje is te bewonderen bij de haven van Kopenhagen en wordt veel bezocht door toeristen. 

Nyhavn: Dit is de haven van Kopenhagen waar u kunt genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes die hier gevestigd zijn. Nyhavn staat ook bekend om de kleurrijke huizen die wel 300 jaar oud kunnen zijn. De schrijver van het wereldberoemde sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’, schrijver Hans Christian Andersen, heeft verschillende huizen gehad aan de Nyhavn.

Rosenborg Slot: Het koninklijk paleis staat in het centrum van Kopenhagen. Vroeger was dit een koninklijke residentie, nu is het open voor de bezoekers om een kijkje te nemen in dit paleis. Het paleis bezit een prachtige tuin rondom het kasteel wat rustig uitstraalt. In het Rosenborg Slot vindt u verschillende historische objecten, zoals kroonjuwelen van het koningshuis en schilderkunsten. 

Klimaat

De beste maanden om af te reizen naar Kopenhagen zijn mei tot en met augustus. In deze maanden is de temperatuur ronduit aangenaam te noemen met gemiddeld 8 zonuren per dag. Tevens liggen de aantal neerslagdagen lager vergeleken met de andere maanden.

Vliegvelden

Kopenhagen Airport ligt ongeveer 8 kilometer van de stad Kopenhagen ten zuidoosten van de stad en het is de grootste luchthaven van Denemarken. De luchthaven bevindt zich op het eiland Amager. Vanaf de luchthaven kunt u per metro, trein of taxi. Ook zijn er verschillende autoverhuur organisaties gevestigd op de luchthaven van Kopenhagen mocht u ervoor kiezen een auto te huren.

 

Cruises die Kopenhagen aandoen