Cruise Kopenhagen

Over cruises van en naar de hoofdstad van Denemarken

Vertrek van en naar Kopenhagen

Een cruise Kopenhagen kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Kopenhagen zult bezoeken als onderdeel van een Noord-Europa cruise die meerdere havens aan doet in Europa. Een andere optie is om naar Kopenhagen te vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Kopenhagen verblijven om vervolgens aan boord te gaan van uw cruiseschip in de cruisehaven van Kopenhagen. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer van de cruisehaven.

Vertrek vanuit Nederland

Het is mogelijk en wel zo makkelijk om te vertrekken vanuit eigen land voor een cruise naar Kopenhagen. Vanaf Rotterdam, Amsterdam en IJmuiden varen in het hoofdseizoen wekelijks de beste cruiseschepen richting de mooiste Europese bestemmingen, zoals Kopenhagen. In 2014 zijn er ruim 230 cruiseschepen vertrokken vanuit een Nederlandse cruisehaven. De terminals in Nederland zijn speciaal gebouwd om uw cruisevakantie vanaf hier al te laten beginnen.

Cruise Kopenhagen als onderdeel van een Noord-Europa cruise

Een cruise naar Kopenhagen kan ook als onderdeel van uw Noord-Europa cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs verschillende prachtige Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd in de cruisehaven blijft, waardoor u tijd heeft om deze steden te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om Kopenhagen te bezoeken tijdens een van deze Noord-Europa cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Kiel, Rotterdam of Amsterdam.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Bezienswaardigheden 

Tivoli: Dit is het pretpark die u niet mag missen. Tivoli ligt in het centrum van Kopenhagen en is gebouwd in het jaar 1843. Toen lag het pretpark net buiten de stadsgrens. Het pretpark bestaat uit 25 attracties voor jong en oud. Er zijn achtbanen, een theater, reuzenrad of wat te denken van de hoogste zweefmolen ter wereld van 80 meter hoog! Tevens beschikt het pretpark over veel natuur, zoals tuinen, bomen en planten. Daarom is de volledige naam van het pretpark ook ‘De Tivoli Tuinen’.  

De kleine zeemeermin: Het symbool van de stad; De Kleine Zeemeermin. Een toeristische trekpleister van het wereldberoemde en bekende sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’. Het beeldje is te bewonderen bij de haven van Kopenhagen en wordt veel bezocht door toeristen. 

Nyhavn: Dit is de haven van Kopenhagen waar u kunt genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes die hier gevestigd zijn. Nyhavn staat ook bekend om de kleurrijke huizen die wel 300 jaar oud kunnen zijn. De schrijver van het wereldberoemde sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’, schrijver Hans Christian Andersen, heeft verschillende huizen gehad aan de Nyhavn.

Rosenborg Slot: Het koninklijk paleis staat in het centrum van Kopenhagen. Vroeger was dit een koninklijke residentie, nu is het open voor de bezoekers om een kijkje te nemen in dit paleis. Het paleis bezit een prachtige tuin rondom het kasteel wat rustig uitstraalt. In het Rosenborg Slot vindt u verschillende historische objecten, zoals kroonjuwelen van het koningshuis en schilderkunsten. 

National Museet: Dit is het Nationaal Museum van Kopenhagen. Het National Museet is het grootste museum van Denemarken waar u de culturele geschiedenis van Denemarken terug vindt. Naast de collectie die het museum u toont, zijn er ook tentoonstellingen welke plaatsvinden in het museum. 

Klimaat

De beste maanden om af te reizen naar Kopenhagen zijn mei tot en met augustus. In deze maanden is de temperatuur ronduit aangenaam te noemen met gemiddeld 8 zonuren per dag. Tevens liggen de aantal neerslagdagen lager vergeleken met de andere maanden.

 

Eten en drinken

In Kopenhagen heeft u de mogelijkheid om typisch Deens of internationaal te eten. SmØrrebrØd is één van deze typische Deense lekkernijen. Dit lijkt op roggebrood, echter is SmØrrebrØd voorzien van meer vezels en granen met beleg. Tevens staat Kopenhagen bekend om haar bier. De laatste jaren wordt ook de cocktail alsmaar populairder, waardoor Kopenhagen nu net als New York haar eigen cocktail, genaamd ‘Copenhagen’ heeft.

Vliegvelden

Kopenhagen Airport ligt ongeveer 8 kilometer van de stad Kopenhagen ten zuidoosten van de stad en het is de grootste luchthaven van Denemarken. De luchthaven bevindt zich op het eiland Amager. Vanaf de luchthaven kunt u per metro, trein of taxi. Ook zijn er verschillende autoverhuur organisaties gevestigd op de luchthaven van Kopenhagen mocht u ervoor kiezen een auto te huren.

 

Cruises die Kopenhagen, Denemarken aandoen