Cruise vanuit Rotterdam

Rotterdam als vertrekhaven

Vertrek van en naar Rotterdam

De cruiseterminal van Rotterdam ligt op de Wilhelminapier, een historische plek! Want naast de cruiseterminal ligt Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland America Line. Vroeger verzorgde de HAL (toen nog 'Holland-Amerika Lijn') tussen 1873 en 1971 een lijndienst tussen Rotterdam en New York. Zo'n half miljoen mensen vertrokken vanuit Rotterdam naar het beloofde land Amerika. Vlak naast de terminal ligt nu het ss Rotterdam, het schip waar deze reis vroeger mee werd gemaakt. U hoeft alleen nog de Erasmusbrug over en u bevindt zich in hartje centrum. Hier zijn verschillende musea, rondvaarten over de Maas of de vele terrasjes en winkels om gewoon een dagje inkopen te doen. 

Bezienswaardigheden:

Euromast: Met zijn 185 meter hoogte is de Euromast de hoogste toren van Nederland. Voerger was de toren 101 meter hoog en daarmee hoog genoeg om boven de skyline van Rotterdam uit te komen maar Rotterdams trots werd links en rechts ingehaald door andere gebouwen. In 1970 sloeg de Euromast terug. Met het plaatsen van de Space Tower kwam er 84 meter bij en werd de toren weer het hoogste gebouw van de Maasstad. Het kraaiennest bevindt zich op 96 meter hoogte. Hier kunt u lunchen, dineren, high tea-en of wat dacht u van een high wine? Ook kunt u overnachten op hoogte in één van de 2 suites.

Spido: Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 

Natuurlijk kunnen onze cruisespecialisten ook een hotelovernachting voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Cruises die Rotterdam aandoen