Cruise Barcelona

Over cruises van en naar de tweede stad van Spanje

Vertrek van en naar Barcelona

U kunt naar Barcelona vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Barcelona verblijven om vervolgens aan boord te gaan van uw cruiseschip.

Bezienswaardigheden 

La Sagrada Família: La Sagrada Familia is een beroemd basiliek in Barcelona ontworpen door Gaudí. Al vanaf 1882 wordt er verbouwd en gerestaureerd. Gaudí had de leiding over de aanbouw van het monument tot zijn dood in 1926. La Sagrada Família zou precies worden zoals Gaudí in gedachten had. Tot op de dag vandaag vinden er nog steeds restauraties plaats. Een cultureel en historisch gebouw dat zeer indrukwekkend is en dat u gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Barcelona!

Camp Nou: Camp Nou is het voetbalstadion van Barcelona. Dit adembenemende grote stadion waarin om en nabij de 100.000! toeschouwers plaats kunnen nemen, is een bezienswaardigheid die u gezien moet hebben. De rijke historie van de club die tentoongesteld wordt in het museum van Barcelona of een stadiontour door het beroemde stadion van Barcelona is wat elke voetballiefhebber gedaan moet hebben. 

Font Magica: Een bekende fontein die ’s avonds met het licht op de waterstralen een indrukwekkend gevoel geeft en zeker iets is wat u gezien moet hebben!

La Rambla: Dit is de toeristische straat van Barcelona waar vele toeristen op af komen. Hier kunt u op uw gemak doorheen wandelen. Vele winkels die in deze straat gevestigd zijn om u niet te vervelen en de vele souvenirs die u kunt kopen. Ook is het nuttigen van een drankje op La Rambla een uitstekende mogelijkheid.  

Klimaat: Barcelona heeft een uitstekend klimaat. Het mediterrane klimaat van Barcelona zorgt voor warme zomers en milde winters. ’s Zomers kunnen de temperaturen overdag makkelijk boven de 30 graden komen en ook ’s nachts zijn de temperaturen rond 20 graden zeer zacht te noemen. De jaarlijkse neerslag die er valt, bestaat uit buien die een klein aantal dagen voorkomen in Barcelona. Ook de winters in Barcelona zijn mild met weinig regen en veel zon. 

Vliegvelden

Eén van de grootste luchthavens van Spanje, is Aeropuerto Internacional de Barcelona. Dit is het vliegveld Barcelona El Prat en ligt ongeveer 15 tot 20 kilometer van Barcelona vandaan in het nabijgelegen dorpje El Prat del LLobregat. Via het vliegveld is het eenvoudig naar Barcelona te reizen per trein, shuttlebus of taxi. 

 

Cruises die Barcelona aandoen