Cruise Barcelona

Over cruises van en naar de tweede stad van Spanje

Vertrek van en naar Barcelona

U kunt naar Barcelona vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Barcelona verblijven om vervolgens aan boord te gaan van uw cruiseschip.

Cruise Barcelona als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een cruise naar Barcelona kan ook als onderdeel van uw Middellandse Zee cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs verschillende prachtige Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd aanmeert. U kunt ervoor kiezen om Barcelona te bezoeken tijdens een van deze Middellandse Zee cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Barcelona.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven! Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Bezienswaardigheden 

La Sagrada Família: La Sagrada Familia is een beroemd basiliek in Barcelona ontworpen door Gaudí. Al vanaf 1882 wordt er verbouwd en gerestaureerd. Gaudí had de leiding over de aanbouw van het monument tot zijn dood in 1926. La Sagrada Família zou precies worden zoals Gaudí in gedachten had. Tot op de dag vandaag vinden er nog steeds restauraties plaats. Een cultureel en historisch gebouw dat zeer indrukwekkend is en dat u gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Barcelona!

Camp Nou: Camp Nou is het voetbalstadion van Barcelona. Dit adembenemende grote stadion waarin om en nabij de 100.000! toeschouwers plaats kunnen nemen, is een bezienswaardigheid die u gezien moet hebben. De rijke historie van de club die tentoongesteld wordt in het museum van Barcelona of een stadiontour door het beroemde stadion van Barcelona is wat elke voetballiefhebber gedaan moet hebben. 

Font Magica: Een bekende fontein die ’s avonds met het licht op de waterstralen een indrukwekkend gevoel geeft en zeker iets is wat u gezien moet hebben!

La Rambla: Dit is de toeristische straat van Barcelona waar vele toeristen op af komen. Hier kunt u op uw gemak doorheen wandelen. Vele winkels die in deze straat gevestigd zijn om u niet te vervelen en de vele souvenirs die u kunt kopen. Ook is het nuttigen van een drankje op La Rambla een uitstekende mogelijkheid.  

Klimaat: Barcelona heeft een uitstekend klimaat. Het mediterrane klimaat van Barcelona zorgt voor warme zomers en milde winters. ’s Zomers kunnen de temperaturen overdag makkelijk boven de 30 graden komen en ook ’s nachts zijn de temperaturen rond 20 graden zeer zacht te noemen. De jaarlijkse neerslag die er valt, bestaat uit buien die een klein aantal dagen voorkomen in Barcelona. Ook de winters in Barcelona zijn mild met weinig regen en veel zon. 

Eten en drinken

Barcelona heeft een grote variatie als het gaat om eten en drinken. De lunch is in Barcelona de belangrijkste maaltijd van de dag. Vers fruit, tapas, patatas bravas en paëlla van de stad, het is allemaal mogelijk. Ook als u van plan bent om buitenlands te eten, is er genoeg te vinden. Chinees eten, Japanse sushi of een gewone Amerikaanse hotdog als voorbeeld. Qua drankjes is er een Spaanse wijnbar. Voor de lunch is er een bekende aperitief, een rode of witte campari met zoutjes of olijven. De bubble thee is een opkomende rage in Barcelona en komt traditioneel uit Taiwan. Alcoholisch is de gin tonic de nummer  1 in Barcelona. Maar u kunt ook genieten van een normaal glas wijn in de vele cafés die Barcelona heeft. 

Vliegvelden

Eén van de grootste luchthavens van Spanje, is Aeropuerto Internacional de Barcelona. Dit is het vliegveld Barcelona El Prat en ligt ongeveer 15 tot 20 kilometer van Barcelona vandaan in het nabijgelegen dorpje El Prat del LLobregat. Via het vliegveld is het eenvoudig naar Barcelona te reizen per trein, shuttlebus of taxi. 

 

Cruises die Barcelona aandoen