Zuid-Amerika

Het is wellicht niet het eerste vaargebied waar u aan denkt bij cruise maar ook in Zuid-Amerika prima gecruised worden! Sterker nog: Om Zuid-Amerika in een korte periode over land te verkennen is onbegonnen werk, maar met een cruise kunt u heel goed meerdere landen aandoen en verschillende landschappen en culturen leren kennen. Want een cruise naar Zuid-Amerika is heel divers: energieke wereldsteden, trendy badplaatsen, eindeloze regenwouden en besneeuwde bergtoppen. En dan hebben we het nog geeneens over de dieren die u kunt spotten, om er maar een paar te noemen: pinguins en walvissen in Patagonië en luiaards en dolfijnen in het Amazonegebied.

Droomcruise

Een cruise naar Zuid-Amerika wordt gegarandeerd een reis van uw dromen! Of u nu eindelijk eens het wereldberoemde Machu Picchu wilt zien, de tango wilt leren dansen in Buenos Aires, een jungletocht wilt maken in de Amazone, op de stranden van Copacabana wilt liggen of 'once in a lifetime' naar Antartica wilt varen: Zuid-Amerika heeft het allemaal.

Valparaiso
In het kort

Valparaíso is een gemeente en de grootste havenstad van Chili. De stad ligt ongeveer 70 km ten westen van de hoofdstad Santiago. De hele stad Valparaiso lijkt te hangen op steile kliffen, doorkruist door smalle, kronkelende paden, trappen en het door de stad tijdgeteste snelle doorvoer systeem van kabelbaan auto's genaamd ascensores. Als je nog nooit in een hebt gereden, dan bent u hier goed. Cerro Concepción is een prachtige wijk, gelegen op een heuvel, in Valparaíso. De wijk kenmerkt zich door kleurrijke huizen, gebouwd in Victoriaanse stijl. Begin de 19e eeuw is de wijk gebouwd door Duitse en Engels migranten. De wijk is een van de populairste hotspots in de stad en wordt dan ook door veel toeristen bezocht. Je kunt Cerro Concepción bereiken via een oude lift. 

Puerto Montt
In het kort

Puerto Montt is de hoofdstad van het Lake District. Het behoudt het gevoel van een kleine Noord-Duitse stad met houten huizen en vissersboten gebouwd in die stijl. Reis naar de diepblauwe meren en besneeuwde vulkanen van het noorden. In het zuiden, ervaar hier de Patagonische wilde grens, nauwelijks aangeraakt door de mens.

Punta Arenas
In het kort

Punta Arenas is het startpunt voor alle excursies naar een van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Bezoek Magdelana Island, dat is een natuurlijk reservaat van Magellan pinguïns en aalscholvers, en herbergt de grootste pinguinkolonies in Zuid-Chili. Vertrek op een reis van uw leven, met een 'flight-seeing' tour. Vlieg over de Straat van Magellan, Tierra del Fuego, Kaap Hoorn en op het Antarctische Schiereiland, waar u in staat zult zijn om een overvloed aan wilde dieren te observeren onder de torenhoge bergen, gletsjers en meren.

Ushuaia
In het kort

Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld. Het is gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie 'Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden' van Argentinië, aan het Beaglekanaal. Vanuit Ushuaia is het mogelijk om een boottocht te maken op het Beaglekanaal. Er zijn twee soorten tochten. Hierbij vaar je onder andere naar Isla de los Lobos en Osla de los Pajaros. Vanaf het water heb je een mooi uitzicht op de gletsjers, bergen en Ushuaia. In Museo del Fin del Mundo in Ushuaia kan je onder andere inheemse vogels als de condor bekijken. Ook zijn er verschillende maritieme instrumenten, een reconstructie van een oude winkel en een indrukwekkend boegbeeld van een zeemeermin. Je kunt ook foto's bekijken van de oorspronkelijke bewoners. Nationaal Park Tierra del Fuego ligt in het Argentijnse deel van Vuurland en werd in 1960 opgericht. Het park heeft uitgestrekte bossen, bergen, meren en rivieren waar veel vogels en zoogdieren leven. Vanuit Ushuaia kan het park bereikt worden door middel van een stoomtrein voor toeristen.

Cape Horn
In het kort

Kaap Hoorn wordt beschouwd als het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Het ligt slechts 2 km ten noorden van de 56e breedtegraad zuid. Kaap Hoorn ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland. De kaap is geheel kaal, en de enige bewoning is een kleine bemande post, bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. 

Puerto Madryn
In het kort

Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië, in het Argentijnse deel van Patagonië, aan de Atlantische kust. Het centrum van Puerto Madryn is levendig en vol gezellige restaurants eetcafés, waar je heerlijk kunt genieten van verschillende visspecialiteiten. Op de boulevard en op het strand is het heerlijk uitwaaien of zonnen. Ook zijn er meerdere terrasjes met uitzicht op zee en de vissershaven aan het einde van de houten pier. Het is ook mogelijk om bij het nabijgelegen Península Valdés een walvisexcursie te doen. Rondom dit schiereiland leeft een groot deel van het jaar een groep walvissen. Deze excursie is een dagbesteding op zich waarbij je vanaf de boot de walvissen kunt bewonderen.

Punta del Este
In het kort

Bekend als het "Saint-Tropez van Latijns-Amerika", Punta del Este is een favoriete zomer speeltuin van de rijken en beroemdheden van het zuidelijke Zuid-Amerika, met een ongerepte kustlijn van 20 mijl met twee duidelijk verschillende soorten stranden. Grote golven lonken surfers in la Brava, terwijl rustiger vaarwater ideale omstandigheden om te zeilen creërt- of gewoon ontspannen - op La Mansa.

Montevideo
In het kort

Montevideo is een vriendelijke stad waar men houd van lange lunches, siesta´s en high tea. Dichtbij de stad vindt u Colonia del Sacramento. De oudste stad in Uruguay.

Buenos Aires
In het kort

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en ook het economische en culturele centrum ervan. Met meer dan 3 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. Geboorteplaats van de Tango en staat bekend als het Parijs van het zuiden, dit kosmopolitische zakelijke centrum is rijk aan charme en cultuur. Er zijn opera's, musea en kathedralen die kunnen rivaleren met allemaal in Europa. Puerto Madero, de oudste haven, is getransformeerd tot een centrum vol levendige restaurants en boetieks.

Santos
In het kort

Santos, Brazil

Rio De Janeiro
In het kort

Rio de Janeiro is een Braziliaanse gemeente en de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat in het zuidoosten van het land. Er zijn erg veel bezienswaardigheden in Rio de Janeiro. Cristo Redentor is meestal het eerste wat naar boven komt als je denkt aan Brazilië. Het beeld van Christus de Verlosser staat op de top van de Corcovado berg en is daardoor overal in de stad te zien. Er is een treintje wat je naar boven brengt. Het beeld werd tussen 1922 en 1931 gebouwd door de beeldhouwer Paul Landowski naar een ontwerp van Heitor da Silva Costa. Dit symbool voor de vrede wordt nog altijd door miljoenen bezoekers bezocht. De Brazilianen zijn dan ook erg trots op hun symbool van de stad Rio de Janeiro. Natuurlijk mag een bezoek aan het strand ook niet ontbreken als je in Rio de Janeiro bent. De twee belangrijkste en populaire stranden zijn Ipanema en Copacobana Beach. Ipanema Beach ligt tussen de meest rijke buurten Arpoador en Leblon. Er worden een aantal strandsporten beoefend, je kunt er wat drinken en op zondag is de weg op het strand afgesloten voor verkeer en kun je er rolschaatsen of skateboarden. Naast Ipanema Beach ligt Copacobana Beach. Dit strand wordt vooral veel bezocht door surfers. Maar je kunt er ook wandelen op de Copacobana boulevard.

Recife
In het kort

Recife, Brazil

Callao (Lima)
In het kort

De grote haven Callao ligt een half uurtje rijden van het mooie, koloniale centrum van Lima met haar prachtig versierde kerken en paleizen. Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan zeven miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Plaza Mayor is het belangrijkste plein van Lima en ligt midden in het historische centrum van de stad. Het plein is leuk om overheen te wandelen, want je ziet hier toeristen en locals genieten van de zon en de omgeving. Wat ook interessant is, is de architectuur van de gebouwen rondom het plein, want je merkt duidelijk welke stempel de Spaanse kolonisten op dit deel van Peru hebben gedrukt. Bezienswaardigheden rondom het plein zijn het presidentieel paleis, het stadhuis en de kathedraal van Lima. Het nationaal museum vertelt het verhaal over onder andere de archeologie en geschiedenis van Peru. Tot de collectie in het museum behoren duizenden gouden en zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven. Een leuke wijk in Lima is Miraflores, dat direct aan de kust is gelegen. Je kunt er uitstekend winkelen en tafelen, want je vindt hier de grootste winkelstraat van Lima en een gezellige markt waar je voor weinig geld Peruaanse souvenirs kan kopen. Langs de kust ligt een brede promenade vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de Stille Oceaan.

Stanley
In het kort

Stanley is de enige stad en ook de hoofdstad van de Falklandeilanden. Stanley bevindt zich op Oost-Falkland. Stanley is vernoemd naar de Britse minister van Koloniën van 1841 tot 1844, Lord Stanley. Hij was het die opdracht gaf tot het bouwen van deze nederzetting. Het landschap van de Falklandeilanden doen sterk denken aan de Schotse eilanden. De noordkant bestaat vaak uit steile rotsige kliffen. Het zijn ideale broedplaatsen voor albatrossen en ook die komen hier in groten getale voor. Rotsspringers, Magelhaen- en Ezelspinguïns zijn op veel eilanden te vinden. Verder zijn er nog heel veel andere vogels, zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten en zelfs walvissen te zien.

Manaus
In het kort

Manaus is een gemeente en de hoofdstad van de staat Amazonas in Brazilië en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Manaus heeft een aantal interessante attracties die bij een bezoek aan deze stad horen. Het bekendste gebouw in de stad is het theater waar veel klassieke concerten worden gegeven. Dit theater komt uit de 19e eeuw toen de stad in bloei stond door de rubberhandel. Het is erg mooi en nog steeds worden er concerten in gegeven. Een andere erg populaire bezienswaardigheid bij Manaus is de ‘Encontro das Aguas’. Dit is de plek, net buiten het centrum, waar twee rivieren samenkomen en het begin vormen van de Amazone. De samenkomst van deze rivieren is spectaculair, omdat de rivieren een verschillende stroomsnelheid, temperatuur en samenstelling hebben. Dit levert prachtige foto’s op.

Elephant Island
In het kort

Elephanteiland is een eiland dat deel uitmaakt van de Zuidelijke Shetlandeilanden gelegen in de Scotiazee en de Zuidelijke Oceaan dicht bij Grahamland op Antarctica. Het is onbewoond, bergachtig en grotendeels met ijs overkapt. Het is een goede locatie voor natuurliefhebbers. Het eiland werd vooral bekend als toevluchtsoord voor de bemanning van de Endurance, het expeditieschip van Ernest Shackleton tijdens zijn Endurance-expeditie in 1915.

Santiago
In het kort

Santiago is de hoofdstad van Chili. De stad ligt op 522 meter hoogte in de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. In Santiago vind je veel historische gebouwen die het bezoeken waard zijn, ook zijn er verschillende parken waar je even kunt ontspannen. Ook het centrum zelf is de moeite waard om te bekijken en een plek waar je hoogstwaarschijnlijk toch voorbij komt bij het bekijken van de highlights. Het mooiste uitzicht over de stad heb je op de 300 meter hoger gelegen berg vanaf Parque Metropolitano of Cerro San Cristóbal. Dit park is zo groot dat je er makkelijk een paar uren kunt doorbrengen. Voor het mooiste uitzicht ga je het beste enkele uren voor zonsondergang. La Bicicleta Verde (de groene fiets) is een organisatie waarbij je een ochtend- of middagtour kunt boeken en de stad op de fiets kunt verkennen. Tijdens een tour van een paar uur rijd je door de stad op een van de herkenbare groene fietsen en maak je op verschillende plekken een stop. Tijdens de stops krijg je uitleg over de geschiedenis van de stad, belangrijke gebouwen en bezoek je een aantal lokale markten.

Cruises door Zuid-Amerika