Cruise naar Alaska

Informatie over cruises richting Alaska

Algemeen

Een cruise Alaska is meer dan uniek te noemen. Als u spreekt over Alaska, denkt u dat deze bestemming onbereikbaar en onmogelijk is. Echter is het tegendeel waar. Alaska heeft vele mogelijkheden als het gaat om de prachtige natuur. Alaska ligt ten westen van Canada en heeft ruim 700.000 inwoners. Het tijdsverschil tussen Amsterdam en Alaska bedraagt 10 uur, waarbij het in Alaska 10 uur eerder is. De beste cruiseperiode is tussen mei en september. In deze maanden is de temperatuur het meest aangenaam en zijn de dagen het langst. In de wintermaanden is het klimaat in Alaska ronduit winters te noemen. In december en januari is de gemiddelde temperatuur overdag -6 graden. In juli en augustus is de gemiddelde temperatuur respectievelijk 17 en 19 graden boven het vriespunt.

Natuur

Tijdens de cruise naar Alaska zal u vanaf het cruiseschip versteld staan van alle natuurschoonheden van Alaska. Zo bestaat Alaska uit vele adembenemende en verschillende landschappen, zoals gletsjers, meren, eilanden, rivieren en vulkanen. Deze verscheidenheid zorgt voor prachtige plaatjes.

U vaart langs de gletsjers die uitmonden in de zee, een aanzicht dat alles overtreft. In Alaska is er ook ruimte en gelegenheid om spectaculaire excursies te doen, zoals het huren van een kano om door de ongerepte natuur te kunnen kanoën, een hondensleetocht, een ritje met de stoomtrein of een vlucht over de mooie gletsjers met een watervliegtuig. Ook een excursie naar één van de vele nationale parken van Alaska is een aanrader.

Ook staat Alaska bekend om de grote verscheidenheid aan wilde dieren. Zo vindt u hier bijvoorbeeld orka’s, dolfijnen, wolven, rendieren, ijsberen en grizzlyberen. Hiernaast zijn er tientallen vogelsoorten die in Alaska verblijven.

Cruises

Een cruise naar Alaska is mogelijk vanaf verschillende buitenlandse cruisehavens. Belangrijke cruisehavens waar de cruiseschepen vanaf varen en koers zetten richting Alaska, zijn Vancouver en Seattle. Vanaf deze cruisehavens kunnen er cruises geboekt worden vanaf 8 dagen. Ook zijn er lange cruises te boeken waarbij Alaska wordt aangedaan. Dit zijn cruises vanaf bijvoorbeeld Hong Kong welke via het prachtige Alaska richting de eindbestemming Vancouver varen.

De rederijen Holland America Line en Celebrity Cruises bieden regelmatig cruises aan naar Alaska, maar ook rederijen als Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line en Carnival Cruises bieden cruises aan naar Alaska. Wenst u een lange cruise te maken vanaf bijvoorbeeld Hong Kong, zult u met het luxe cruiseschip Seabourn Sojourn van rederij Seabourn varen.

Tijdens de cruise naar Alaska komt u vele spectaculaire attracties tegen. De natuur van Alaska is ronduit prachtig te noemen, waardoor u hier uw ogen uitkijkt. Ook komt u in aanraking met de diepgewortelde inheemse Amerikaanse cultuur die heerst in Alaska.

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

 

Vancouver
In het kort

Vancouver is een stad in Canada. Het is het centrum van de gelijknamige agglomeratie en veruit de grootste bevolkingsconcentratie van de provincie Brits-Columbia. De stad ligt aan de Straat van Georgia, een deelzee van de Grote Oceaan. Op Granville Island is de grootste openbare markt van Vancouver te vinden en er zijn een aantal winkeltjes en kraampjes met vooral handgemaakte artikelen en artistieke beroepen. Veel lokale producten worden hier aan de man gebracht. Alleen al aan culinaire lekkernijen zijn er tientallen kramen. Natuurlijk zijn op deze markt ook andere producten te verkrijgen zoals kleding en huishoudelijke spullen. Capilano Suspension Bridge is waarschijnlijk wel de mooiste attractie van Vancouver. De Capilano Suspension Bridge is een 136 meter lange houten hangbrug over de Capilano rivier. Het zicht over de overweldigende natuur is prachtig. Naast de loopbrug ligt het Capilano River Regional Park. Dit park heeft nog meer bruggen waaronder een paar die over rotsformaties lopen van Capilano Canyon. Met meerdere begeleide wandelingen kom je langs een totempalen park, klim je in boomhuizen en kun je het regenwoud ontdekken.

Seattle
In het kort

Seattle is de grootste stad van de Amerikaanse staat Washington. Seattle, de Emerald City van de Pacific Northwest, is bekend om zijn prachtige waterkant. Koop een zalm op de Pike Markt, maak een rit naar de top van de Space Needle, geniet van een lokale microbrew in funky Fremont of geniet van een kopje java in de koffie hoofdstad van de wereld. Er zijn ook nog meerdere musea in Seattle. Het EMP (Experience Music Project) Museum is een kleurrijk door Frank Ghery ontworpen gebouw. Hier zie je de belangrijkste momenten in de rockmuziek, science fiction en populaire kunst. Het Seattle Art Museum is een gerenommeerd kunstmuseum. Het heeft een permanente brede collectie met meer dan 21.000 items uit Azië, Afrika, North West Coast Native America en Europa.

Juneau
In het kort

Juneau is de hoofdstad van Alaska. Met een historisch centrum tegen de bergen van Mount Juneau en Mount Roberts, smalle straatjes en een bedrijvige waterkant is Juneau een parel voor bezoekers. Juneau is het voormalig centrum van de 19e eeuwse goudkoorts en de toegangspoort tot vele natuurlijke attracties, waaronder de Mendenhall Glacier. Juneau is de meest afgelegen hoofdstad van de Verenigde Staten; het is de enige hoofdstad die niet via de weg bereikbaar is. Je bereikt Juneau alleen per boot of vliegtuig. Er zijn verschillende musea die je kunt bezoeken in Juneau. Vanuit Juneau vertrekken er ook veel tours, zoals kanotochten of rafttrips.

Skagway
In het kort

Skagway is een plaats in Alaska in de Verenigde Staten. De plaats werd gebouwd in 1897, tijdens de Klondike Goldrush. De plaats is bekend als plaats waar de goudzoekers aan land gingen, van criminelen en als startpunt van de White Pass & Yukon Route. De plaats wordt tegenwoordig voornamelijk bezocht door toeristen, die vanaf cruiseschepen komen. De plaats is hier ook geheel op ingesteld. Zo is het de derde cruisehaven van Alaska. Je kunt in Skagway goed wandelen en er is ook een Skagway museum.

Ketchikan
In het kort

Ketchikan is een plaats in de Amerikaanse staat Alaska, en valt bestuurlijk gezien onder Ketchikan Gateway Borough. De stad is populair bij reizigers door zijn mooie ligging. Het stadje lijkt op sommige plaatsen sprookjesachtig, omdat de gekleurde houten huizen op steigers in het water steunen om de spaarzame ruimte optimaal te benutten. Vanuit Ketchikan vertrekken meerdere 'bear watching tours'. Een goede manier om beren te zien, is door deel te nemen aan een kajaktocht. Vanuit Ketchikan kun je ook deelnemen aan de meest uiteenlopende excursies. Omdat Ketchikan in het Tongass National Forest (een regenwoud) ligt, wordt er vooral veel aandacht besteed aan de natuur. Je kunt de natuur verkennen per kano/kajak, vliegtuigje, hummer, fiets of boot. Bij veel bezoekers staat een bezoek aan het Misty Fjords National Monument hoog op de verlanglijst. In dit natuurreservaat voeren indrukwekkende gletsjers en fjorden de boventoon.

 

Hubbard Glacier
In het kort

Hubbard Glacier is de langste gletsjer van getijwater in Noord-Amerika. Begint de 76-mijl reis naar de zee op de hellingen van Mount Logan, de hoogste berg in Canada en een deel van het grootste ijsveld in de wereld. Bezoek de ijsgrotten en onderzoek de buitengewone blauwe ijsformaties op het gezicht van de gletsjer, maar wees voorzichtig, van blauw ijs wordt gezegd dat het betekent dat de gletsjer actief afkalft.

Seward
In het kort

Seward is een klein vissersdorpje omgeven door een web van rustige fjorden, talrijke eilanden en bossen. Otters, zeevogels, zwarte beren en elanden zijn slechts een paar van de inwoners van het gebied. Ervaar het echte Alaska bij Van Deusen's hoeve: hoor daar de verhalen van het ruige grensleven. Vaar langs de kant van de Portage Glacier, waar u zelfs getuige kunt zijn van het 'kalven' van een ijsberg vanaf het gezicht van de gletsjer.

Sitka
In het kort

Dit rustige vissersdorp was ooit onderdeel van het uitgestrekte tsaristische Russische Rijk. Kijk uit over Crescent Bay en vang een glimp op van de ui-vormige Russische kathedraal van bovenop Castle Hill. Bezoek het Sitka National Historical Park, de plek waar inheemse Tlingits en de Russische kolonisten vochten tot het bittere einde. Ironisch genoeg heeft de strijd van het verleden geleid tot de oprichting van een eclectische gemeenschap die haar Tlingit, Russische en Amerikaanse roots weerspiegelt.

Tracy Arm Fjord
In het kort

Temidden van de pure stilte, zult u langs doorschijnende blauwe ijsbergen varen die aftekenen tegen een zeer dramatische achtergrond van watervalgeregen rotswanden oplopend duizenden meters de lucht in. Deze klassieke fjord, Tracy Arm strekt zich meer dan 30 mijl uit en als u hem een keer gezien heeft, vergeet u hem nooit meer.

Anchorage
In het kort

Anchorage is een stad en borough in de Amerikaanse staat Alaska. Qua oppervlakte en inwonertal is het veruit de grootste stad van Alaska. Downtown bevindt zich het Alaska Experience Center wat twee attracties huisvest, het Alaska Experience Theatre en de Alaska Earthquake Exhibit. Het Alaska Experience Theatre is een Imax theater waar een indrukwekkende film draait over Alaska. De Alaska Earthquake Exhibit is een klein museum met informatie over de aardbeving van 1964. In Earthquake Park, aan het einde van de Norhtern Lights Boulevard vlakbij Ted Stevens Anchorage International Airport, is een gedenkteken van de aardbeving. Er kan ook een wandeling gemaakt worden langs de kust waar tijdens de aardbeving vele huizen in het water van de Cook Inlet verdwenen.

Homer
In het kort

Op het zuidelijke schiereiland Kenai, ligt Homer aan de ongerepte wateren van Kachemak Bay en Cook Inlet, in de schaduw van de Kenai Mountains. De tweede grootste stad op het schiereiland, Homer heeft de geografische onregelmatigheid die locals The Spit noemen. 15.000 jaar geleden, een gletsjer die Kachemak Bay bedekte duwde een acht kilometer lange grindbalk naar Cook Inlet. Nadat de gletsjers zich terugtrokken is deze balk gebleven. Vandaag is het een bruisende haven, waar bezoekers kunnen wandelen naar zijn stranden en promenades. Bezoek Pratt Museum, waar u de natuurlijke historie van de baai en het zuidelijke schiereiland Kenai kunt leren. Start een rondleiding van de haven door het verkennen van de galerijen van lokale kunstenaars of rust voor een spreuk aan de Salty Dawg Saloon, die dateert uit de late 1800. Bij laag tij, loop over het zand en geniet van het leven in deze poelen. Als u geluk hebt, kunt u gewoon ter plaatse een arend zien vliegen of zie hoe zeehonden, otters en zeeleeuwen met u meegenieten van het uitzicht.

Glacier Bay
In het kort

Glacier Bay is één van de meest speciale plekjes op aarde. Het is na Antartica het grootste beschermde natuurpark van de wereld. Het is de plek waar we honderden gletsjers kunnen vinden. De meeste schepen doen er één dag over om dit plekje te ontdekken. Gedurende deze dag zult u niet aanmeren, maar zult u dit landschap vanaf het dek ontdekken. 

Niet alleen prachtig natuurschoon en honderden glestjers komen voorbij. Dit is ook de plek waar u hoogstwaarschijnlijk zeehonden, walrussen, walvissen, zeeotters, orca's en nog veel meer in hun natuurlijke omgeving kan zien. 

Victoria
In het kort

Victoria

Fairbanks
In het kort
Fairbanks
Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en win mooie prijzen.

Cruises door Alaska