Nassau

In het kort

Een cruise Nassau is iets wat u meegemaakt moet hebben. Bent u nog nooit in de hoofdstad van de Bahama’s geweest en wilt u zelf ervaren of het water net zo blauw en het strand net zo wit is als gezegd wordt? Dit kunt u ervaren door een van de vele cruisereizen die wij naar Nassau aanbieden! 

Door een bezoek aan Nassau tijdens uw cruisevakantie kunt u genieten van de meest ultieme manier van vakantie houden. U ervaart een heerlijke vakantie op een luxe cruiseschip, maar u kunt ook de verschillende steden en eilanden bezoeken waar het schip aanmeert. De cruisehaven van Nassau, de Prince George Warf , is een van de drukst bezochte cruisehavens van de Caribbean en de Bahama’s.

Cruise Nassau als onderdeel van een Bahama’s cruise

Een cruise naar Nassau kunt u maken als onderdeel van een Bahama’s cruise. Tijdens een cruise naar de Bahama’s vaart u langs verschillende bestemmingen in de Atlantische Oceaan, zoals Freeport, Key West of een privé eiland. Het cruiseschip meert hier dan ook enige tijd aan, zodat u de tijd heeft om de verschillende plaatsen te ontdekken. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Nassau

Bevolking: De Bahama’s hebben zo’n 378.000 inwoners. Maar liefst 70% hiervan woont in Nassau. Dit komt neer op grofweg 265.000 personen. Hierdoor is er altijd gezellige bedrijvigheid in de stad. De officiële voertaal is Engels, maar er wordt ook Creools gesproken.

Ligging: De Bahama’s liggen ten oosten van Amerika, ter hoogte van Florida, en bestaan uit zo’n 700 eilanden in de Atlantische Oceaan. Van deze eilanden zijn er maximaal 40 bewoond. Nassau is de grootste stad van het land, Cuba en Haïti zijn nabijgelegen eilanden.    

Bezienswaardigheden 

Atlantis Paradise Island: Het Atlantis Paradise Hotel is zo groot, dat het met recht ‘Island’ wordt genoemd. Het hotel beschikt onder andere over een enorm groot waterpark met talloze achtbanen, een door mensen aangelegd waterpark waar meer dan 50.000 vissen in leven. Natuurlijk heeft Paradise Island een eigen strand, maar ook vindt u hier het grootste casino van de Caribbean.  

Hartley’s Undersea Walk: Heeft u altijd al willen weten hoe de onderwaterwereld er op de Bahama’s uit ziet, maar heeft u geen zin om te duiken? Neem dan deel aan Hartley’s Undersea Walk. Deze ‘wandeltour onder water’ maakt u met een soort helm op uw hoofd, waar zuurstof in wordt gepompt. Uw hoofd blijft geheel droog! Doordat de familie Hartley al jarenlang op dezelfde plek de onderwaterwandeling doet, zijn de vissen hier gewend aan mensen. Sommige vissen mag u aaien, sommigen poseren alleen mooi voor een foto. Dé ideale manier om de schitterende onderwaterwereld van Nassau te ervaren!

Blue Lagoon Island: Blue Lagoon Island is een schitterend strand in Nassau. Een ferry kan u van de cruiseterminal naar dit eilandje brengen, waar u ongeveer een half uurtje over doet. Hier kunt u met dolfijnen zwemmen! 

Klimaat

De Bahama’s hebben een subtropisch klimaat. In de zomer ligt de temperatuur boven de 30 graden, in de winter ligt de temperatuur rond de 25 graden. Dit maakt de bahamas het hele jaar door een heerlijke bestemming!

Economie

De munteenheid op de Bahama’s is de Bahamaanse Dollar.

Eten en drinken

De Bahamaanse keuken is ontstaan uit een samenstelling van lokale en Amerikaanse (of Engelse) gerechten. Zoals van een eiland in de Atlantische Oceaan te verwachten valt, is vis het meest voorkomende gerecht op menukaarten. Hier springt er echter eentje uit: Conch. Conch is een reuzenmossel, welke op verschillende manieren bereid kan worden. De Bahamanen hebben er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk bereidingswijzen te bedenken. Als u iets lokaals wilt drinken bij uw Conch, bestelt u de ‘Bahama Mama’. Deze cocktail op basis van rum vindt hier haar oorsprong. 

Cruisehaven

De Prince George Warf heeft plaats voor maar liefst 7 cruiseschepen. Als u door de cruiseterminal loopt, het Festival Place Welcome Center, ziet u verschillende stands waar toeristische artikelen worden verkocht. Als u uit het Welcome Center loopt, bevindt u zich al op de centrale Promenade van Nassau. 

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nassau_(Bahama%27s)

http://www.landenwijzer.nl/caribisch-gebied/bahamas/

https://www.reisgraag.nl/vakantie-bahamas/

Cruises die Nassau aandoen