Cruise in het Caribisch gebied

Cruise naar de Caribische eilanden

Een cruise Caribbean is een cruise waarbij u versteld zal staan van de adembenemende natuur. Het is een paradijselijke bestemming waar u de garantie heeft dat de zon hier altijd schijnt. Het Caraïbisch gebied staat bekend om haar vele eilanden met parelwitte stranden en heldere blauwe zeeën. Genieten van de prachtige natuur en de cultuur proeven van deze prachtige gebieden behoort tot de vele mogelijkheden die er zijn. Tevens zijn er gebieden waar u ongestoord en prachtig kunt snorkelen en duiken, zoals de Bermuda eilanden. Deze eilanden liggen ten noorden van de Caribbean en staat bekend om het snorkelen en duiken.

Caribisch gebied

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao waar jaarlijks vele Nederlands naartoe reizen om daar vakantie te vieren, vallen ook onder de Caribbean. Ieder eiland heeft haar eigen charme, maar allen hebben zij een typisch Antilliaanse sfeer. Het bezoek van deze eilanden staat gegarandeerd voor zomerse temperaturen het hele jaar door, hagelwitte stranden, helderblauwe zeeën en een gemoedelijke sfeer. Op deze eilanden is de kans groot dat u dieren tegenkomt als flamingo’s en schildpadden. Of wat te denken van het zien van dolfijnen of zelfs met deze prachtige dieren te mogen zwemmen?

Als u doorvaart naar Mexico geniet u in dit Spaanstalige land van een heerlijke Mexicaanse keuken. Bezoek verschillende vulkanen waarvan sommige nog steeds actief zijn, zoals de Popocatépetl, de ‘’rokende berg’’. Geniet van het heerlijke klimaat, de ongerepte natuur en prachtige bestemmingen.

Cruise Caribbean

Vele cruise rederijen doen met haar mooiste en beste schepen de Caribbean aan. Zo varen er cruiseschepen van de rederijen Carnival Cruises, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Celebrity Cruises en SeaDream naar het Caraïbisch gebied. De cruiseschepen vertrekken vanuit buitenlandse cruisehavens als bijvoorbeeld Fort Lauderdale, San Juan of Miami.

Geniet vanaf het cruiseschip van de ongerepte natuur in de Caribbean. Laat u onderdompelen en geniet van de Caraïbische zon! Na deze cruise bent u een ervaring rijker en zult u dit met veel plezier delen met bekenden.

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

 

Onderwerp:
Beschrijving:
Klimaat

De temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden en kent gemiddeld 8 zonuren per dag.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is per eilandengroep verschillend. Gemiddeld ligt het tijdsverschil tussen de 5 en 6 uren.

Beste reistijd

De maanden augustus tot oktober zijn het warmst. Van juli tot en met december kunnen er korte, heftige regenbuien vallen.

Miami, Verenigde Staten
In het kort

Miami is een stad in zuidoostelijk Florida. Miami vormt samen met het ten oosten van de stad gelegen Miami Beach het belangrijkste deel van de metropool Zuid-Florida. Het zuidelijke deel van Miami Beach heeft de toepasselijke naam South Beach. Het strand is één van de bekendste stranden ter wereld. Hier kom je niet alleen om te zonnen en te zwemmen, maar ook om te sporten en vooral om te zien en gezien te worden. De bijbehorende boulevard Ocean Drive biedt een fraaie combinatie van art deco hotels, mooie auto’s, drukke terrassen en veel levendigheid. De gele toren die aan de rand van het centrum van Miami staat, is de Freedom Tower. De naam Freedom Tower heeft de 78 meter hoge toren te danken aan het feit dat deze toren het eerste gebouw was voor Cubanen op weg naar vrijheid. Het autovrije deel van Lincoln Road in Miami is een aaneenschakeling van winkels en horecagelegenheden. Sinds het einde van de jaren negentig is de Lincoln Road Mall, zoals dit voetgangersgebied heet, één van de hotspots van Miami. Aan Lincoln Road Mall vind je ook nog twee theaters (Colony Theater en Lincoln Theater) en een paar kunstgaleries.

Aruba
In het kort

Aruba is het prachtige land en eiland wat nog steeds valt onder het Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Het is een kleurrijk en sfeervol centrum dat helemaal in Caribische stijl is. De belangrijkste reden voor toeristen om naar Aruba te komen zijn de prachtige witte stranden en de azuurblauwe zee. De flora en fauna van Aruba zijn op hun best vertegenwoordigd in het Arikok Nationaal Park. Je vindt hier een aantal bezienswaardigheden van Aruba zoals de Natural Pool, de Fontein Grot en tientallen blowholes waardoor het oceaanwater omhoog gespoten wordt. Er is ook een vogelreservaat op Aruba dat uit twee zoetwatermeertjes bestaat en bezoekers de kans biedt om vanuit de observatietoren de meer dan tachtig verschillende vogelsoorten te observeren.

Ocho Rios, Jamaica
In het kort

Ocho Rios was ooit een vissersdorp tot het werd ontdekt door de buitenwereld. Nu is Ocho Rios een populaire toeristische bestemming en een beroemde halte voor cruiseschepen. Bekende mensen zoals Donna Summer en Keith Richards komen ook graag in deze stad. Ocho Rios is ook gekend als thuis van de Dunn's River Falls. Dit is een populaire bestemming die jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht.

Cozumel, Mexico
In het kort

Cozumel is een eiland in de Caribische Zee, voor de kust van Mexico. De meest populaire attractie in Conzumel is Chankanaab Park. Het park ligt op ongeveer een kwartier rijden vanuit het centrum. Het nationale park, ook wel little sea genoemd, heeft het enige binnenlandse koraalrif ter wereld. Je kunt hier snorkelen, duiken en zwemmen met dolfijnen. Discover Mexico is het culturele themapark van het eiland Cozumel en is erg populair bij toeristen. Het park is bezienswaardig voor de hele familie. Je maakt een korte tour door Mexico met oudheden en een echt museum. Cozumel heeft ook meerdere archeologische bezienswaardigheden. Vaak zijn deze afkomstig van de Maya's. Vanaf de Castillo Real, aan de oostkust van het eiland, heb je een prachtig uitzicht over de zee. Andere archeologische hoogtepunten van Cozumel zijn El Caracol en San Gervasio, waarvan de laatste het meest interessant is.

St. Maarten
In het kort

Sint Maarten is een eiland in de Caraïbische Zee, genoemd naar de heilige Maarten. Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, stranden met veel watersport mogelijkheden, alles kan en is te vinden op Sint Maarten. Bij Little Bay Beach is het meer geschikt voor kinderen en om te duiken, Great Bay Beach is hip en vlak bij de boulevard, Dawn Beach is heerlijk om te wandelen en om te duiken of snorkelen door zijn prachtige koraalrif. Maho Beach ligt op de meest bijzondere plaats, namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana vliegveld. Vanaf het strand lijkt het bijna of je de vliegtuigen aan kan raken. Met een hoogte van ruim vierhonderd meter is Pic Paradis de grootste heuvel van het eiland. Wie de klim naar boven maakt die wandelt door een zeer groen landschap richting de top. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland.

San Juan, Puerto Rico
In het kort

San Juan is de hoofdstad en grootste stad van Puerto Rico. Het is gelegen in het noorden van het eiland. In de agglomeratie rond de stad wonen ongeveer 1,6 miljoen mensen. Het is ook een havenstad, van waaruit suiker, tabak, koffie, en fruit worden geëxporteerd, vooral naar de Verenigde Staten. Castillo San Felipe del Morro is een fort en is gevestigd in het uiterste noorden van San Juan. Door zijn strategische ligging aan een baai was het fort bedoeld om aanvallen vanuit de zee af te slaan. El Morro telt zes verdiepingen en heeft met een labyrint van tunnels, kazernes en torens. De mooie promenade Paseo de la Princesa loopt langs de stadsmuren en de zee en wordt opgesierd met straatlampen, bomen en bankjes. Paseo de la Princesa leidt naar verschillende interessante plekken waaronder de voormalige gevangenis La Princesa en de fontein Fuente Raices.

Willemstad, Curacao
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Fort Lauderdale, Verenigde Staten
In het kort

 

Fort Lauderdale is een stad aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten gelegen in de staat Florida. Fort Lauderdale is een echte kustplaats en mensen komen er voornamelijk voor de stranden. Bekende stranden zijn Fort Lauderdale Beach en Harbor Beach. Dit zijn parelwitte stranden en er zijn veel activiteiten op deze stranden waar je aan mee kunt doen. Ook leuk is de River Walk, een wandeling langs de New River. Je komt langs gezellige bars, mooie musea en de rivier zorgt voor een mooi uitzicht. Een andere bezienswaardigheid is Stranahan House. Dit huis is gebouwd in 1901 en wordt gezien als één van de mooiste historische huizen van de stad. Fort Lauderdale heeft veel leuke winkels. Je kunt hier onder andere kleding, accessoires of souvenirs kopen. Veel winkels kun je vinden vlakbij de stranden. Een voorbeeld van een leuke winkelbuurt is Las Olas Boulevard. Als je wat cultureels wil doen zijn er ook verschillende musea die je kunt bezoeken. Voorbeelden zijn het Museum of Art Fort Lauderdale en het Antique Car Museum. De musea zijn om leuk om met de kinderen te bezoeken, omdat er doorgaans wel rekening wordt gehouden met de jonge bezoekers. 

 

Key West, Verenigde Staten
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Nassau, Bahamas
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Half Moon Cay, Bahamas
In het kort

Half Moon Cay wordt omschreven als het beste priveeiland ter wereld en is vandaag de dag het privéeiland wat aan de Holland Amerika Line toebehoord.

Kralendijk, Bonaire
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming

Cruises door Caribbean