Cruise Rome

Over cruises van en naar de hoofdstad van Italië

Vertrek van en naar Civitavecchia (Rome)

U kunt naar Civitavecchia (Rome) vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Rome verblijven om vervolgens aan boord te gaan van uw cruiseschip in de cruisehaven van Rome, Civitavecchia.

Bezienswaardigheden 

Colosseum: Het Colosseum is één van de indrukwekkendste gebouwen van Rome. Het is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. In dit theater, waar vele gevechten plaatsvonden tussen wilde dieren en gladiatoren, konden 70.000 bezoekers plaats nemen. Ook werden hier wedstrijden boogschieten, boksen en wagenrennen georganiseerd. Van binnen ziet u nog precies hoe het er toen aan toe ging. Colosseum is de huidige naam welke sinds de 11de eeuw in gebruik is genomen. Voorheen was het anfiteatro Flavio welke in de jaren 72 en 80 na Christus gebouwd is.  

Pantheon: Een zeer bekend historisch gebouw met een rijke geschiedenis is het Pantheon. Een tempel welke gebouwd is door verschillende Romeinse architecten. In latere eeuwen na de Romeinse tijd is het gebruikt als begraafplaats voor bijvoorbeeld de Italiaanse koningen Victor Emmanuel II en Umberto I. Op dit moment wordt de historische tempel gebruikt als kerk en is elke dag geopend om te bezichtigen. 

Vaticaanstad: Dit religieus centrum is misschien wel het bekendste ter wereld. Dit is het centrum van de Rooms-Katholieke kerk. Het plein van Sint Pieter en de Sint Pieterskerk zijn prachtige en bekende bezienswaardigheden die nu niet mag missen. Ook is het zeker de moeite waard om met de ligt naar de koepel van de Sint Pieterskerk te gaan, of een bezoek te brengen aan een Vaticaans museum.

Piazza di Spagna: Het woord Spanje zit al in de naam. De vertaling van de Piazza di Spagna (het Spaanse Plein) is genoemd naar een onderdeel van de Piazza di Spagna, namelijk de Spaanse Trappen van Rome. Een toeristische trekpleister waar jong en oud een bezoekje aan brengen. De 138 treden die het Spaanse plein telt, leiden naar de Franse kerk Trinitá dei Monti. 

Klimaat

Rome heeft een Middellandse zeeklimaat. De winters zijn mild met een temperatuur rond de 14 graden en de zomers zijn erg warm met tropische temperaturen rond de 30 graden. De beste reistijd is in de lente of de herfst, waarbij de temperatuur zeer aangenaam is. Neerslag valt er het minst in de lente- en zomermaanden. In deze maanden zijn de zonuren dan ook het hoogst.

Vliegvelden

Rome heeft twee vliegvelden, Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport en Giovan Battista Pastine Ciampino Airport. Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport ligt ongeveer 34 kilometer van Rome en beschikt over 4 terminals. Vanaf hier kunt u met de trein, per shuttle service of taxi richting het centrum van Rome. Giovan Battista Pastine Ciampino Airport ligt ongeveer 15 kilometer van Rome. Dit is een kleiner vliegveld dan Fiumicino. Budgetmaatschappijen en chartervluchten doen deze luchthaven aan.  

 

Cruises die Civitavecchia aandoen