Cruise Napels

Over cruises van en naar de stad aan de Vesuvius

In het kort

Heeft u al eens een cruise Napels gemaakt? De derde stad van Italië, aan de voet van de vulkaan Vesuvius, is een van de oudst bewoonde steden ter wereld. Een cruisevakantie Napels is de perfecte manier om deze historische stad te bezoeken. Ervaar Napels zelf door een van de vele cruises die wij van en naar Napels aanbieden!

Vertrek van en naar Napels

Een cruise Napels kunt u boeken met vertrek vanuit Napels, waarbij dit uw vertrekhaven van een Middellandse Zee cruise is, waarin meerdere havens worden aangedaan in Europa. U kunt ook enkele dagen eerder naar Napels vliegen, om de stad te kunnen ervaren. 

Cruise Napels als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een andere optie is om in bijvoorbeeld Barcelona of Civitavecchia aan boort te gaan, en Napels als onderdeel van een Middellandse Zee cruise te bezoeken. Tijdens een dergelijke cruise vaart u langs verschillende steden aan de Middellandse Zee, waar het cruiseschip enige tijd zal aanmeren. U heeft dan de tijd om van boord te gaan en de steden te bezichtigen. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Napels

Bevolking: In Napels wonen meer dan 960.000 mensen. Dit is niet zo verwonderlijk, gezien de stad de op twee na grootste stad van Zuid-Italië is. In Napels wordt Italiaans gesproken, maar in een sterk dialect. Dit ‘Napolitaans’ dialect is zo sterk, dat het bijna niet als Italiaans te verstaan is. 

Ligging: Napels ligt in Zuid-Italië, aan de voet van de vulkaan Vesuvius. Nog ten zuidoosten van Rome is Napels een van de belangrijkste havensteden van Zuid-Italië. 

Bezienswaardigheden 

Vesuvius: De vulkaan Vesuvius is zowel bekend als berucht. Hoewel zij voor de laatste keer in 1944 een uitbarsting had, is de meest bekende uitbarsting die van 79. Deze uitbarsting heeft er voor gezorgd dat heel Pompeii verwoest werd. Deze schitterende vulkaan kan bezichtigd worden.

Castel Nuovo: In de tijd dat Napels de hoofdstad van het Koninklijk Sicilië was, moest er in de 13e eeuw een kasteel gebouwd worden dat paste bij de nieuwverworven positie van de stad. Dit kasteel is in 1443 herbouwd, waardoor het de naam ‘Nieuw Kasteel’ kreeg. Opvallend aan Castel Nuovo is de witmarmeren toegangspoort, welke duidelijk afsteekt tussen de twee torens van vulkanisch gesteente. Op de binnenplaats van het kasteel vindt u een schitterende kerk, met fresco’s van Giotti.  

Pompeii: Door de vulkaanuitbarsting in 79 is Pompeii totaal verwoest. Echter, door de dikke aslaag is de stad ook goed bewaard gebleven. Pompeii is nu voor ongeveer 4/5 deel opgegraven, waardoor u de gelegenheid hebt om deze verwonderlijke stad te bezichtigen. Vele atria en badhuizen zijn nog in tact, zelfs het forum is bewaard gebleven.  

Teatro San Carlo: Teatro San Carlo opende haar deuren in 1737 en is één van de oudste operahuizen ter wereld. De akoestiek in het theater is perfect, men komt uit het hele land om hier een opera bij te wonen. Teatro San Carlo is met stip de beste locatie voor opera in Zuid-Italië. 

Klimaat

Het milde klimaat van Napels maakt dit een uitermate geschikte plaats om te genieten van de stad én van het weer. In de wintermaanden komt de gemiddelde temperatuur nauwelijks onder de 10 graden, maar in de zomer stijgt de temperatuur naar zo’n 30 graden. In de herfst kan het goed regenen in Napels, verder is er weinig sprake van neerslag. 

Economie

De valuta in Napels is de Euro.

Eten en drinken

Napels heeft een uitgebreide keuken. De gemiddeld Napolitaan is er van overtuigd dat de Napolitaanse keuken de beste keuken ter wereld is. Wat zijn dan gerechten die u het beste kunt proberen uit de beste keuken van de wereld? Spaghetti a vongole, oftewel spaghetti met mosselen. De pasta is tamelijk sober gekookt, maar de smaak van de mosselen maken deze pasta overheerlijk. Bekend is ook de ‘Anguilla in umido’. Dit is paling, gemarineerd en gekookt in tomatensaus, geserveerd op toast. Een overheerlijk gerecht! Qua drank kunt u zich na de maaltijd het beste wagen aan een heerlijke limoncello. Zo lekker als hij in Italië is, proeft u hem nergens. 

Vliegvelden

De luchthaven van Napels ligt ten noorden van de stad. In zo’n 20 minuten rijdt u van het vliegveld naar het centrum van Napels. De twee terminals en uitgebreide winkelmogelijkheden maken ‘Napoli Aeroporte’ en leuke plek om tijd door te brengen.  

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Napels_(stad)

http://www.vakantieinfo.com/napels.html

Cruises die Napels aandoen