Cruise Venetië

Over cruises van en naar de meest romantische stad van Italië

Vertrek van en naar Venetië

Een cruise Venetië kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Venetië zult bezoeken als onderdeel van een Middellandse Zee cruise die meerdere havens aan doet in Europa. Een andere optie is om naar Venetië te vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Venetië verblijven om vervolgens daar aan boord te gaan van uw cruiseschip.

Cruise Venetië als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een cruise naar Venetië kan ook als onderdeel van uw Middellandse Zee cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs verschillende prachtige Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd aanmeert. U kunt ervoor kiezen om Venetië te bezoeken tijdens een van deze Middellandse Zee cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Barcelona.

Bezienswaardigheden 

Piazza San Marco: Het San Marcoplein is een wereldberoemd plein in Venetië waar vele toeristen op af komen. Het plein is vernoemd naar Marcus. Marcus is een evangelist, een schrijver van de bijbel en tevens de beschermheilige van Venetië. Vele toeristen komen hier de sfeer proeven en nemen een drankje en een hapje bij de vele eetgelegenheden rondom het San Marcoplein.

Canal Grande: Mocht u per gondola willen varen, vergeet dan niet de Canal Grande! Dit is het grootste en bekendste kanaal van Venetië sinds de middeleeuwen. Het kanaal is 30 tot 70 meter breed en vier kilometer lang. 

Basiliek van San Marco: Deze kerk aan het San Marcoplein is gebouwd rond 1060 en is één van de mooiste kerken van Venetië. Zowel de binnen als buitenkant is het erg waard om de kerk te bezichtigen. Veel verschillende vormen van kunst worden laten zien, zoals de Italiaanse leeuw, het symbool waar Marcus voor stond. Het basiliek telt 5 koepels met verschillende torentjes en bogen.    

Klokkentoren (Campanile): De Campanile van Venetië is een bijzondere toren. De eerste toren daterend uit 1173 dient als vuurtoren. In 1911 is deze toren opnieuw herbouwd in de oorspronkelijke stijl. De vorm naar de top van de klokkentoren is spiraalvormig. Een prachtig uitzicht over het San Marcoplein en Venetië!   

Rialtobrug (Ponte di Rialto): De brug die gezien moet worden is de Rialtobrug in Venetië, het toonbeeld van de stad! De Rialtobrug is de bekendste en oudste brug van de drie bruggen over het beroemde Canal Grande. De Rialtobrug is gebouwd in 1591.

Klimaat

Venetië heeft een Middellands zeeklimaat. De beste reistijd om Venetië te bezoeken is tussen mei en september. In deze maanden ligt de temperatuur ruim boven een aangename temperatuur van 20 graden en in mei, juni en augustus zelfs zomertemperaturen van 25 graden of meer! De zonuren bedragen in deze maanden gemiddeld 8 uur. 

Eten en drinken

In Venetië is er een grote diversiteit aan eten en drinken. Van een Italiaans ijsje tot een verse pasta of tapas. Ook vis is een bekend etenswaar in Venetië. Of wat te denken van de vele soorten Italiaanse wijnen. Een aanrader is een hapje en drankje te nuttigen op het San Marcoplein onder de sfeer en ambiance. Wel moet u rekening houden met het prijsverschil. Op het San Marcoplein liggen de prijzen iets hoger dan dat u gewend bent. 

Vliegvelden

Marco Polo is een vliegveld vernoemd naar een ontdekkingsreiziger uit de 13de eeuw. Dit vliegveld ligt 12 kilometer wanneer u over land reist en 10 kilometer wanneer u over water reist naar Venetië. Ideaal voor als uw cruise begint of eindigt in Venetië. Een ander vliegveld is het vliegveld Treviso. Dit is een klein vliegveld en ligt ongeveer 40 kilometer van Venetië. 

Wist u dat?

…George Clooney getrouwd is in het romantische Venetië?

…Er verschillende films in het indrukwekkende Venetië zijn opgenomen, zoals The Tourist met 

Johnny Depp en Angelina Jolie en Casino Royal met Daniel Craig?

…Venetië op water is gebouwd?

…Het filmfestival in 2011 plaatsvond in Venetië met hollywoodsterren als Al Pacino?

…Venetië een groot en beroemd carnavalsfeest heeft dat 12 dagen duurt?

 

Cruises die Venetie, Italië aandoen