Venetië

Vertrek van en naar Venetië

Een cruise Venetië kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Venetië zult bezoeken als onderdeel van een Middellandse Zee cruise die meerdere havens aan doet in Europa. Een andere optie is om naar Venetië te vliegen en vanaf daar uw cruise te beginnen. U kunt dan bijvoorbeeld eerst enkele nachten in een hotel in Venetië verblijven om vervolgens daar aan boord te gaan van uw cruiseschip.

Bezienswaardigheden 

Piazza San Marco: Het San Marcoplein is een wereldberoemd plein in Venetië waar vele toeristen op af komen. Het plein is vernoemd naar Marcus. Marcus is een evangelist, een schrijver van de bijbel en tevens de beschermheilige van Venetië. Vele toeristen komen hier de sfeer proeven en nemen een drankje en een hapje bij de vele eetgelegenheden rondom het San Marcoplein.

Canal Grande: Mocht u per gondola willen varen, vergeet dan niet de Canal Grande! Dit is het grootste en bekendste kanaal van Venetië sinds de middeleeuwen. Het kanaal is 30 tot 70 meter breed en vier kilometer lang. 

Rialtobrug (Ponte di Rialto): De brug die gezien moet worden is de Rialtobrug in Venetië, het toonbeeld van de stad! De Rialtobrug is de bekendste en oudste brug van de drie bruggen over het beroemde Canal Grande. De Rialtobrug is gebouwd in 1591.

Klimaat

Venetië heeft een Middellands zeeklimaat. De beste reistijd om Venetië te bezoeken is tussen mei en september. In deze maanden ligt de temperatuur ruim boven een aangename temperatuur van 20 graden en in mei, juni en augustus zelfs zomertemperaturen van 25 graden of meer! De zonuren bedragen in deze maanden gemiddeld 8 uur. 

Vliegvelden

Marco Polo is een vliegveld vernoemd naar een ontdekkingsreiziger uit de 13de eeuw. Dit vliegveld ligt 12 kilometer wanneer u over land reist en 10 kilometer wanneer u over water reist naar Venetië. Ideaal voor als uw cruise begint of eindigt in Venetië. Een ander vliegveld is het vliegveld Treviso. Dit is een klein vliegveld en ligt ongeveer 40 kilometer van Venetië. 

 

 

Cruises die Venetie aandoen