Cruise St. Maarten

Over cruises naar het populairste eiland van Caribisch Nederland

Vertrek naar St. Maarten

Een cruise St. Maarten kunt u boeken met vertrek vanuit verschillende havens, waarbij u St. Maarten zult bezoeken als onderdeel van een Caribbean cruise waarbij meerdere havens worden aangedaan. 

U kunt vertrekken vanaf verschillende havens, zoals Port Carnaveral, San Juan, Miami en Bridgetown. Als u vanuit een van deze havens vertrekt, kunt u er ook voor kiezen eerst enkele nachten in een hotel te verblijven. U kunt dan ontspannen aan boord gaan van het cruiseschip.  

Cruise Barcelona als onderdeel van een Caribbean cruise

Een cruise naar St. Maarten is vaak onderdeel van uw Caribbean cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs verschillende prachtige Caribische steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd aanmeert. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie St. Maarten

Bevolking: St. Maarten heeft rond de 40.000 inwoners. Nog maar 40% van de inwoners is daadwerkelijk op St. Maarten geboren, de rest van de inwoners is oorspronkelijk afkomstig van andere Caribische eilanden. Hierdoor heeft St. Maarten een unieke cultuur met creools-Caribische invloeden. De officiële taal in St. Maarten is Nederlands, maar door het toerisme wordt bijna overal Engels gesproken. 

Ligging

St. Maarten maakt deel uit van de Nederlandse Antillen en lig in de Caribische Zee, op 240 kilometer van Puerto Rico. Het eiland beslaat in totaal 87 vierkante kilometer, waarvan het Nederlandse deel 34 vierkante kilometer groot is. Het Nederlandse deel behoort tot de Bovenwindse Eilanden. 

Bezienswaardigheden 

Philipsburg: Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlands deel van St. Maarten. Vanaf het cruiseschip, dat aanmeert in Great Bay, komt u uit in het centrum van Philipsburg. In de hoofdstraat, Frontstreet, kun u naar hartenlust belastingvrij winkelen. Prachtige souvenirs, schitterende juwelen en de laatste mode vindt u in deze winkelstraat. Brengt u een bezoek aan het oude gerechtsgebouw, welke door de jaren heen dienst heeft gedaan als onder andere een stadhuis, een gevangenis en een gerechtsgebouw.  

Grensmonument: Na een onstabiele periode waarin St. Maarten bezet werd door verschillende landen, is in 1648 het Verdrag van Concordia getekend door Frankrijk en Nederland. In dit verdrag werd besloten dat beide landen de helft van het eiland als overzees gebied hadden en vreedzaam naast elkaar zouden leven. Na het Verdrag van Concordia heeft er enkele jaren een stenen muur op de grens tussen noord en zuid gestaan. Deze muur kan nog steeds bezichtigd worden. Het grensmonument dat is gebouwd, herinnert aan het Verdrag van Concordia. 

Sint Maarten Marine Park:Het Sint Maarten Marine Park is niet een park zoals u zou verwachten. Door de schitterende onderwaterwereld is de zee rond het Nederlandse gedeelte van St. Maarten uitgeroepen tot het Sint Maarten Marine Park. Dit park loopt tot een diepte van maar liefst 60 meter! Als u gaat duiken, kunt u niet alleen genieten van de mooie vissen: er liggen twee gezonken schepen voor de kust van St. Maarten. U kunt zelfs onder begeleiding haaien voeren.

Klimaat

St. Maarten heeft een tropisch klimaat. Het gehele jaar door ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden. Door de noordoostpassaat geniet u hier van een verkoelende bries. Tijdens de moesson tussen augustus en december, is er meer kans op neerslag. 

Economie

Op St. Maarten is de officiële munteenheid de Antilliaanse Gulden. De Amerikaanse Dollar wordt overal geaccepteerd. 

Eten en drinken

Door de verschillende invloeden op het eiland, is er een grote verscheidenheid aan keukens. De meest voorkomende keukens op het eiland zijn, naast de Antilliaanse, de Franse en de creoolse. Doordat St. Maarten in de Caribische Zee ligt, wordt er veel met verse vis gekookt. Ook tropische vruchten worden veel gegeten. Een lokale, tropische vrucht is de Guavebes. Van deze Guavebes wordt een heerlijke likeur gestookt op basis van rum. Deze likeur wordt alleen op St. Maarten gestookt. 

Cruisehaven

De cruisehaven van St. Maarten ligt direct aan Philipsburg. U loopt direct het centrum van St. Maarten in. Per jaar meren hier zo’n miljoen toeristen aan voor een bezoek aan dit prachtige eiland. 

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint_Maarten_(eiland)

http://www.top10bezienswaardigheden.nl/sintmaarten/

http://www.landenweb.nl/sint-maarten/

Sint Maarten is een eiland in de Caraïbische Zee, genoemd naar de heilige Maarten. Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, stranden met veel watersport mogelijkheden, alles kan en is te vinden op Sint Maarten. Bij Little Bay Beach is het meer geschikt voor kinderen en om te duiken, Great Bay Beach is hip en vlak bij de boulevard, Dawn Beach is heerlijk om te wandelen en om te duiken of snorkelen door zijn prachtige koraalrif. Maho Beach ligt op de meest bijzondere plaats, namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana vliegveld. Vanaf het strand lijkt het bijna of je de vliegtuigen aan kan raken. Met een hoogte van ruim vierhonderd meter is Pic Paradis de grootste heuvel van het eiland. Wie de klim naar boven maakt die wandelt door een zeer groen landschap richting de top. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland.

Cruises die St. Maarten aandoen