Cruise Savona

Over cruises van en naar de Bloemen Riviera

Bezienswaardigheden 

Grotte di Toirano: De grotten van Toirano zijn echt een bezoek waard. Deze grotten, die al sinds de steentijd worden bewoond door mens en dier, zijn van groot geologisch belang. De verschillende sporen van haar vroegere bewoners vertelt ons veel over het leven en de diersoorten uit die tijd. Uw route voert u door zo’n 1300 meter grotten, waar u kunt genieten van de schitterende stalagmieten en stalactieten. U komt ook bij een groot meer, waar blinde schaaldieren wonen. Als u de grotten van Toirano op de juiste dag bezoekt, kunt u de wonderlijke waterbron ervaren, welke uit een rots ontspringt. De volksvertellingen zeggen dat deze bron geneeskrachtige eigenschappen heeft. 

La Torre del Brandale: De Brandale Toren stamt uit de 12e eeuw. Gesitueerd naast Palazzo del Anziani is de toren de ingang van de historische haven naar het oude stadscentrum. De Brandale Toren was onderdeel van de eerste stadsmuur van Savona. Kijk vooral naar de gevel van de toren, waar u de patroonheilige van Savona zult zien: Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid. Aanschouw de verschillende bouwstijlen van de toren, welke door verschillende eeuwen heen is gebouwd. 

Klimaat

Savona heeft een gematigd mediterraan klimaat. De zomers zijn warm, rond de 25 graden. De winters worden, door de ligging aan zee, wel fris. Hierbij kunt u denken aan rond de 4 graden. 

Vliegvelden

Op zo’n 43 kilometer afstand van Savona ligt de luchthaven van Genua. Dit is de luchthaven waarop u aanvliegt. Vanaf hier is het een klein uurtje met de auto naar het centrum of de haven van Savona.  

 

Cruises die Savona, Italië aandoen