Cruise Savona

Over cruises van en naar de Bloemen Riviera

In het kort

Heeft u al een cruise Savona gemaakt? Deze schitterende havenstad is met recht de grootste concurrent van Genua. Een cruisereis Savona is de ideale manier om de pracht en praal van deze historische stad te ontdekken. Ervaar het ultieme Savona door een van de vele cruises die wij van en naar Savona aanbieden! 

Door middel van het bezoek aan Barcelona tijdens uw cruisevakantie beleeft u enerzijds een echte vakantie op een luxe schip en anderzijds dat u kunt genieten van deze wereldstad. De cruiseterminal van Barcelona is één van de grootste van Europa met jaarlijks 3 miljoen passagiers.

Cruise Savona als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een cruise naar Savona wordt aangeboden als onderdeel van uw Middellandse Zee cruise. Tijdens uw cruise vaart u langs verschillende prachtige steden aan de Middellandse Zee, waar het cruiseschip ook aanmeert. U kunt er voor kiezen om Savona te bezoeken tijdens een van onze Middellandse Zee cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden als Genua of Civitavecchia, of u start uw cruise in Savona zelf. U kunt er dan voor kiezen om naar Savona te vliegen en hier enkele dagen voor uw cruise te verblijven. Dit is de ultieme manier om Savona te ervaren. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Savona

Bevolking: De provincie Savona heeft zo’n 287.000 inwoners, waarvan er ongeveer 63.000 in de stad Savona wonen. Savona is de hoofdstad van haar gelijknamige provincie. In Savona wordt er Italiaans gesproken. 

Ligging: Savona ligt in het noordwesten van Italië, direct aan de kust. De stad ligt tussen de steden Genua en Nice in, wat Savona een zeer centrale plaats maakt. Door de ligging aan de Middellandse Zee is Savona een van de belangrijkste havens van Italië geworden. 

Bezienswaardigheden 

Grotte di Toirano: De grotten van Toirano zijn echt een bezoek waard. Deze grotten, die al sinds de steentijd worden bewoond door mens en dier, zijn van groot geologisch belang. De verschillende sporen van haar vroegere bewoners vertelt ons veel over het leven en de diersoorten uit die tijd. Uw route voert u door zo’n 1300 meter grotten, waar u kunt genieten van de schitterende stalagmieten en stalactieten. U komt ook bij een groot meer, waar blinde schaaldieren wonen. Als u de grotten van Toirano op de juiste dag bezoekt, kunt u de wonderlijke waterbron ervaren, welke uit een rots ontspringt. De volksvertellingen zeggen dat deze bron geneeskrachtige eigenschappen heeft. 

La Torre del Brandale: De Brandale Toren stamt uit de 12e eeuw. Gesitueerd naast Palazzo del Anziani is de toren de ingang van de historische haven naar het oude stadscentrum. De Brandale Toren was onderdeel van de eerste stadsmuur van Savona. Kijk vooral naar de gevel van de toren, waar u de patroonheilige van Savona zult zien: Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid. Aanschouw de verschillende bouwstijlen van de toren, welke door verschillende eeuwen heen is gebouwd. 

Klimaat

Savona heeft een gematigd mediterraan klimaat. De zomers zijn warm, rond de 25 graden. De winters worden, door de ligging aan zee, wel fris. Hierbij kunt u denken aan rond de 4 graden. 

Economie

De munteenheid in Savona is de Euro.

Eten en drinken

De keuken van Savona is gefundeerd op ‘cucina poverta’, oftewel ‘armeluis keuken’. Dit heeft zich door de jaren heen ontwikkeld door het gebruiken van pure ingrediënten uit de streek, waardoor de smaak van de gerechten in Savona erg intens is. Heerlijk! 

Een echte, Italiaanse maaltijd begint met antipasto, kleine hartige hapjes. Hierna volgt het voorgerecht, meestal pasta of soep. Als hoofdgerecht wordt er vis of vlees geserveerd, met heerlijke groenten en aardappelen of rijst. Als dessert kunt u genieten van een lokale kaas, of toch de befaamde tiramisu. Vergeet ook zeker niet de ‘digestivo’, een heerlijke limoncello na de maaltijd!

Vliegvelden

Op zo’n 43 kilometer afstand van Savona ligt de luchthaven van Genua. Dit is de luchthaven waarop u aanvliegt. Vanaf hier is het een klein uurtje met de auto naar het centrum of de haven van Savona.  

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Savona_(stad)

Cruises die Savona, Italië aandoen