Cruise Palma de Mallorca

Over cruises van en naar de hoofdstad van de Balearen

In het kort

Een cruise waarbij u Palma de Mallorca aan doet met een cruiseschip betekent een prachtige cruise over de Middellandse Zee. Palma de Mallorca heeft een eigen cruisehaven, genaamd Palma de Mallorca Cruise Port. 

Palma de Mallorca is een mooie en zeer bekende plaats waar vele toeristen op af komen. Een cruise met Palma de Mallorca als onderdeel van de cruise is een unieke belevenis te noemen. De cruise rond de Middellandse Zee brengt u naar andere populaire bestemmingen, zoals Barcelona, Venetië en Civitavecchia (Rome).

Vertrek vanuit Nederland

Het is uiteraard mogelijk om te vertrekken vanuit Nederland voor een cruise naar Palma de Mallorca. Vanaf Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden varen wekelijks de beste cruiseschepen richting de mooiste Europese bestemmingen, zoals Palma de Mallorca. Tijdens uw cruise vanaf een Nederlandse cruisehaven is Palma de Mallorca een onderdeel van de cruise, waarna u na een tussenstop verder vaart naar andere prachtige Europese steden. In 2014 zijn er ruim 230 cruiseschepen vertrokken vanuit een Nederlandse cruisehaven. De Nederlandse cruisehavens zijn speciaal gebouwd om vanaf dit punt uw cruisevakantie al te laten beginnen.

Cruise Palma de Mallorca als onderdeel van een Middellandse Zee cruise

Een cruise naar Palma de Mallorca is ook mogelijk om de stad als onderdeel te kiezen van uw Middellandse Zee cruise. Tijdens deze cruise komt u langs verschillende mooie Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd blijft liggen. U kunt er dan voor kiezen om Palma de Mallorca te bezoeken tijdens de cruise, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Barcelona. Als u ervoor kiest om vanuit het buitenland een mooie cruise inclusief Palma de Mallorca wenst te maken, kunnen wij voor u de hele reis van begin tot eind verzorgen.  

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Palma de Mallorca

Bevolking: Het eiland Mallorca heeft ongeveer 900.000 inwoners, waarvan de helft in de hoofdstad Palma de Mallorca woont. Er wonen veel Spanjaarden, maar ook vele Europeanen uit andere landen die zich hier hebben gevestigd of een tweede huis hebben. Ook trekken vele toeristen naar de hoofdstad van Mallorca.

Ligging: Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca. Het eiland ligt in de Balearische Zee ten oosten van het vasteland van Spanje. De Balearische Zee is een onderdeel van de Middellandse zee. Mallorca wordt omringd door aan de linkerkant het eiland Ibiza en aan de rechterkant Menorca.

Bezienswaardigheden 

Palma de Mallorca heeft een diversiteit aan bezienswaardigheden. Te beginnen met Plaza Mayor, het rootste plein van Palma de Mallorca met vele terrasjes waar genoten kan worden van de uitstraling van dit mooie plein. Hieromheen liggen verschillende winkelstraten. Het mooiste gebouw, gebouwd in de 13de eeuw, is de kathedraal La Seu. De bouw heeft 300 jaar geduurd, waardoor deze prachtige kathedraal in de 17de eeuw klaar was. Verder zijn er diverse historische musea en kastelen te vinden. Palau March is één van de mooiste musea van Palma de Mallorca. Het uitzicht vanaf het binnenplein bij dit museum geven een prachtig beeld over de stad Palma de Mallorca.  

Klimaat

Palma de Mallorca heeft een subtropisch Middellandse Zeeklimaat. De winters zijn mild en de zomers kunnen tropisch warm zijn. Ook ’s nachts zijn de temperaturen ronduit zacht te noemen met ongeveer 20 graden. Neerslag valt er het gehele jaar wel, maar het zijn een beperkt aantal momenten. In juni, juli en augustus schijnt de zon gemiddeld 10 a 11 uur op een dag en valt er erg weinig neerslag.

Economie

De valuta in Palma de Mallorca is de Euro. 

Eten en drinken

Een typisch hapje is de Ensaïmada. Deze zoete lekkernij is verkrijgbaar bij de meeste bakkers op het eiland. Het is een taart met vele varianten en wordt ook geserveerd als nagerecht. Verder zijn er de traditionele gerechten te vinden in Mallorca, zoals gerechten met vis of konijn. Tapas mag ook niet ontbreken. Op het eiland zijn er verschillende tapasrestaurants te vinden waar u ook van een speciale wijn, gemaakt in Mallorca, kunt genieten.

Vliegvelden

Aeropuerto de Palma de Mallorca is het vliegveld van Mallorca. Het is op luchthaven Madrid-Barajas en Barcelona na de op twee na grootste luchthaven van Spanje. Vooral in de zomermaanden is het één van de drukste luchthavens van Europa, wegens de toestroom van toeristen. Het vliegveld van Palma de Mallorca ligt ongeveer 8 kilometer ten oosten van de stad.

Handige sites:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Palma_de_Mallorca

http://www.palmademallorca.nl/

http://www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/

http://www.top10bezienswaardigheden.nl/spanje/palmademallorca.htm

Cruises die Palma de Mallorca, Spanje aandoen