Cruise Bilbao

Over cruises naar de hoofdstad van Baskenland

Vertrek vanuit Nederland

Een cruise Bilbao kunt u boeken met vertrek vanuit Nederland, waarbij u Bilbao kunt bezoeken als onderdeel van een West-Europese cruise waarbij meerdere havens worden aangedaan in Europa. Het is mogelijk, en wel zo makkelijk, om uit Nederland te vertrekken voor een cruise naar Bilbao. 

Vanaf Amsterdam en IJmuiden varen enkele keren per jaar de beste cruiseschepen naar de schatten van West-Europa, zoals Bilbao. In 2014 zijn er ruim 230 cruiseschepen vertrokken vanuit een Nederlandse cruisehaven. De terminals in Nederland zijn speciaal gebouwd om uw cruisevakantie al in Nederland te laten beginnen.

Cruise Bilbao als onderdeel van een West-Europese cruise

Een cruise naar Bilbao kan ook als onderdeel van uw West-Europese cruise. Tijdens deze cruise vaart u langs prachtige West-Europese steden, waar het cruiseschip dan ook enige tijd aanmeert. U kunt ervoor kiezen om Bilbao te bezoeken tijdens een van deze West-Europese cruises, waarbij u vertrekt vanuit andere Europese steden zoals Southampton, Lissabon of Vigo.

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Bilbao

Bevolking: Bilbao heeft zo’n 350.000 inwoners. De gemeente Bilbao heeft bijna 800.000 inwoners. Bilbao is altijd de hoofdstad van Baskenland, tot het tijdens het regime van Franco ingelijfd werd. Na zijn bewind is Baskenland een autonome regio van Spanje geworden. In Bilbao wordt Spaans gesproken. 

Ligging: Bilbao ligt in het noorden van Spanje, niet ver van de grens met Frankrijk en aan de Golf van Biskaje. De afstand tot Madrid is 393 kilometer. Door de jaren heen is Bilbao uitgegroeid tot een van de belangrijkste havensteden van Spanje.    

Bezienswaardigheden 

Museo Guggenheim de Bilbao:Het in 1997 geopende Guggenheim is niet alleen de houder van kunst, het gebouw zelf is ook een kunstwerk op zich. Het deconstructivisme, de stijl waarin het pand gebouwd is, geeft aan dat de maatschappij onzeker en verwarrend is. In het museum vindt u bekendere kunst, zoals stukken van Salvador Dalí en  Andy Warhol.  

Kathedraal van Santiago de Bilbao:De kathedraal van Santiago de Bilboa is gebouwd in de 14e eeuw. Nadat zij in de 16e eeuw grotendeels verwoest was, is zij herbouwd in een gecombineerde Renaissance en Gotische stijl. De laatste toevoeging werd gemaakt in de 19e eeuw, toen er een neogotische toren is toegevoegd. De kathedraal van Santiago de Bilboa ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. 

Mercado de la Ribera: Medcado de la Ribera ligt aan de oever van de Nervión in het oude stadscentrum van Bilbao. Deze markt is in 1929 gebouwd en is tot op de dag van vandaag de grootste overdekte markt van Europa. Alleen hier doorheen lopen is al een belevenis! 

Klimaat

Bilbao heeft een vochtig zeeklimaat, in tegenstelling tot de meeste steden van Spanje. Dit wordt toegeschreven aan de Golf van Biskaje. De zomers en winters zijn zacht, met gemiddelde temperaturen tussen 15 en 25 graden.  

Economie

De munteenheid in Bilbao is de Euro.

Eten en drinken

De Basken staan bekend als de beste koks van heel Spanje. Wat zijn dan gerechten die u echt moet proeven? Wij vertellen het u! 

Pintxos: Pintxos zijn de Baskische versie van tapas. Maar welke versie is nu lekkerder, de Spaanse of de Baskische? 

Txangurro: Deze ‘pintxos’ is gemaakt van gemalen krab, knoflook, tomaat en een flinke scheut brandy. Dit mengsel wordt geserveerd op toast. 

Idiazabal: Dit is de typische, rokerige kaas van schapenmelk. Basken zijn er gek op en genieten graag van deze kaas met een goed glas wijn.  

Naast verschillende rode wijnen, is er een specifieke witte wijn die typerend is voor de regio. Chacolí, een lichte witte wijn, gaat samen met bijna alle lekkernijen!

Vliegvelden

Bilbao Airport wordt gezien als de belangrijkste luchthaven van Noord-Spanje. Op zo’n 11 kilometer afstand van het centrum van Bilbao ligt het vliegveld erg centraal. Het vliegveld ontvangt per jaar ongeveer 4 miljoen passagiers. 

Handige links:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bilbao

Cruises die Bilbao aandoen