Een cruise langs de steden van West-Europa

Vaargebied West-Europa

Een cruise door West- Europa is van alle markten thuis. U kunt hier uw keuze maken tussen cruises langs verschillende landen met verschillende klimaten. Zo kunt u denken aan de Canarische Eilanden, Frankrijk, Spanje en Portugal, Engeland, Ierland en Schotland.

U doet tijdens een West- Europa cruise voornamelijk steden aan als Lissabon, Gibraltar, Harwich, Dublin en Le Havre. Sommige West- Europese cruises doen zelfs Marokko aan.

Alle steden die u aandoet hebben een unieke cultuur, waardoor u telkens verbaasd zal staan van de nieuwe invloeden. Op deze dagen kunt u deelnemen aan een van de excursies van de rederij, of zelf op ontdekkingstocht gaan. Bij de West- Europese cruises is het vaak mogelijk om in Nederland in te schepen, maar als u in het buitenland inscheept duurt de vlucht ook niet lang. Zo kunt u op comfortabele wijze in een korte tijd veel verschillende plaatsen én landen ontdekken.

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Onderwerp:
Beschrijving:
Klimaat

In de gebieden rond de Canarische Eilanden bent u verzekerd van zon, zelfs in de winter. In het Verenigd Koninkrijk vindt u een gematigde temperatuur.

Tijdsverschil

De tijdzone van het Verenigd Koninkrijk en de Canarische Eilanden is 1 uur vroeger dan in Nederland.

Beste reistijd

U kunt een West-Europese cruise het beste van april tot oktober maken.

Gibraltar, Gibraltar
In het kort

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Hét icoon van Gibraltar is de grote rotsformatie die in het zuidwesten van Gibraltar ligt. De rots heeft een rijke geschiedenis en is vroeger erg belangrijk geweest voor de Engelsen. De beste manier om op de rots te komen is via de kabelbaan. Tijdens de rit heb je een prachtig uitzicht. Eenmaal boven heb je een heel erg speciaal uitzicht: je kunt hier namelijk 2 continenten, 3 landen en de plek waar 2 oceanen elkaar raken, zien. Gibraltar is natuurlijk meer dan alleen de rots. De stad zelf is misschien wel even uniek. Er hangt een speciale sfeer in de stad. Dit komt door de combinatie van Spaanse en Engelse invloeden. Het lekkere weer en de typische Spaanse huizen worden afgewisseld met rode telefooncellen en dubbeldekkers. Als je van winkelen houdt zit je ook goed hier, de winkels hier zijn namelijk allemaal tax-free.

Southampton, Verenigd Koninkrijk
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Vigo, Spanje
In het kort

Vigo is een gemeente en de grootste stad van de autonome regio Galicië en van de provincie Pontevedra. Het is echter niet de hoofdstad van Galicië en ook niet van de provincie. U kunt uw bezichtiging in Vigo met een bezoek aan twee torens, Monte de la Guia en Monte del Castro, beginnen. Vanaf beide torens heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de rivier en de bovengenoemde eilanden, waar je van kunt genieten. Onder de architectonische bezienswaardigheden is er de Santa-Maria kerk. Het Plein van Spanje is versierd met beelden die door een beroemde moderne meester Juan Jose Oliviera zijn gemaakt. Om even te ontspannen kunt u naar het Castro Park, waar de ruïnes van een oud fort zijn.

Lissabon, Portugal
In het kort

Lissabon is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo’n 2,9 miljoen inwoners. De oudste wijk van Lissabon, Alfama, is een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen. Kleurige gevels met wapperend wasgoed en bloempotten maken de wijk tot een idyllisch geheel. Hoog verheven boven Lissabon ligt het Castelo de São Jorge (Kasteel Sint-Joris). De oorsprong van dit bouwwerk gaat terug tot in de IJzertijd. De getande muur met zijn tien torens springt het meest in het oog. Op de binnenplaats van de ruïne is een rustig, schaduwrijk parkje met een paar kletterende fonteinen. Het uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard. Wat je verder niet mag missen in Lissabon zijn: Mosteiro dos Jerónimos (een klooster) en een rondrit met tramlijn 28 door de smalle, stijle straatjes van de binnenstad.

Lanzarote, Canarische eilanden
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Zeebrugge, België
In het kort

Belgische chocola, heerlijke Belgische frieten en meer als 100 verschillende bier! Wat wilt u nog meer! Zeebrugge ligt naast de prachtige stad Brugge. In deze oude Hanze stad lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Ontdek ieder straatje en grachtje in wat één van de meest mooie steden van Europa is. 

Le Havre, Frankrijk
In het kort

 

Le Havre is een Franse stad in Normandië, in het departement Seine-Maritime met meer dan 300.000 inwoners. Le Havre werd vernietigd in de Tweede Wereldoorlog, tijdens de invasie van Normandië in 1944. Na de oorlog werd het centrum van Le Havre herbouwd in modernistische stijl naar ontwerp van de architect Auguste Perret en uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Le Havre is een bijzonder voorbeeld van de architectuur en stedenbouw van de naoorlogse periode. De belangrijkste openbare gebouwen zijn ontworpen door Perret zelf waaronder het Hotel de Ville (stadhuis) en de kerken van Saint Michel en Saint Joseph. Het musee Malraux in La Havre heeft een van de belangrijkste collecties impressionistische schilderijen van Frankrijk. Er zijn werken van onder meer Signac, Marquet, Renoir, Sisley, Monet en Degas. 

 

Gran Canaria, Spanje
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Bilbao, Spanje
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Kirkwall, Schotland
In het kort

Kirkwall ligt op de Orkney eilanden. Dit is een archipel wat bestaat uit zo'n 70 verschillende eilanden. De rode zandsteen van de prachtige St. Magnus Cathedraal domineer het stadje wat een heerlijke kleine uitstraling heeft en bovendien uitermate geschikt is om kleine winkeltjes te vinden. Tevens vind u op het eiland ook duizenden jaren oude stenen monumenten. 

Portree, Schotland
In het kort

Portree op de Isle of Skye is een prachtig klein plaatsje bekend uti vele films vanwege haar prachtige gebouwen, dramatische kustlijn en kleurrijke huisjes. De Isle of Skye heeft een prachtig landschap met rollende heuvels, mistige vlaktes, oude kastelen en een rotsachtige kustlijn. 

Belfast, Noord Ierland
In het kort

Belfast is een stad in het Verenigd Koninkrijk en is de grootste stad en een district in Noord-Ierland en de provincie Ulster. Bekijk de Grand old Uldster Bank met zijn gietijzeren lampen, beelden en ijzeren hekken. Genieten van een pint Guinness in de National trust Crown Loquor Saloon, dit is de beroemste bar van Belfast. Ontdek de muurschilderingen, levendig geschilderd op de huizen; prachtig Ierse beddengoed, en het bizarre landschap van de Giant's Causeway.

Dublin, Ierland
In het kort

De mooie stad Dublin nodigt je uit om te wandelen door de straten die ooit zijn betreden door Joyce, Yeats en Oscar Wilde. Stap binnen in een van pubs met mahonie bars en glas in lood ramen. In het Trinity College Library, vestigt u uw ogen op het 9de eeuwse Book of Kells. Proef de stevige drank bij Guinness Brouwerij. Dublin heeft een bijzonder monument in het centrum staan op het voormalige Pillar Nelson terrein in O’Connel Street, de ‘Spire of Dublin’. Het is een roestvrijstalen spitse pin van iets meer dan 120 meter hoog. Wat de stad Dublin ook zo bijzonder maakt is de prachtige baai die aan het centrum van de stad ligt. Deze Dublin Bay heeft prachtige stranden verdeeld over een 10 kilometer brede inham waarin ook de rivieren Liffey en Dodder uitmonden.

Amsterdam, Nederland
In het kort

Amsterdam is de hoofdstad en naar inwonertal de grootste gemeente van Nederland. De grachtengordel van Amsterdam is een attractie op zich. Deze unieke grachten zijn het beste te beleven met een rondvaartboot, waarmee eigenlijk één van de best bezochte attracties van heel Nederland genoemd is. De meest mooie historische panden uit de ‘Gouden Eeuw’ komen voorbij met al hun verhalen. Ook de bruggen mag je niet vergeten. De vier Amsterdamse hoofdgrachten zijn Brouwersgracht, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Het Rijksmuseum in Amsterdam mag zich zeker de belangrijkste en grootste van Nederland noemen. Er zijn ongeveer 200 zalen gevuld met meer dan 1 miljoen voorwerpen uit collecties van de 17de eeuwse Nederlandse meesters. Verder zijn er collecties te zien van onder andere Italiaanse meesters en Aziatische kunst. Natuurlijk is het pronkstuk van Rembrandt ‘de Nachtwacht’ hier te bewonderen. Artis, de beroemde Amsterdamse dierentuin, bestaat al sinds 1838. Met zijn historische panden uit de 19de eeuw is dit een moderne dierentuin met een oude charme. Deze dierentuin heeft een indrukwekkende lijst aan dieren.

Rotterdam, Nederland
In het kort

Een cruise vanuit Rotterdam is het meest ideale wat u zich kunt bedenken, dichtbij en eenvoudig. De cruiseterminal van Rotterdam is centraal gelegen en is uitstekend te bereiken per auto of met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende betaalde parkeergarages bij de cruiseterminal waar u makkelijk de auto kunt parkeren tegen een voordelig tarief, zoals de parkeergarage aan de Wilhelminakade. Mocht u weggebracht worden, is het ook mogelijk om voor een bepaalde tijd te parkeren op de kiss & ride parkeerplaats. U laadt uw bagage uit en u loopt bijna direct de cruiseterminal van Rotterdam in.

Uw vakantie op een zeer relaxte manier beginnen. U hoeft geen vermoeiende vlucht te boeken en u komt geen strubbelingen tegen op het vliegveld, maar u gaat meteen het schip op, waarna uw vakantie echt kan beginnen. Tevens is er genoeg te doen in Rotterdam voor de achterblijvers die u heeft gebracht.

Leixoes, Porto, Portugal
In het kort

De in noord Portugal gelegen stad Porto is na Lissabon de tweede stad van het land. In de hele agglomeratie wonen ongeveer twee miljoen inwoners. De oudste wijk van Porto is Ribeira, die aan de rivier de Douro ligt. Vele portboten meren hier in de haven aan, om daarna naar Vila Nova de Gaia te gaan. De gevels van de huizen aan de kade leveren een mooi plaatje op. De smalle straten, steegjes en locale markten geven je het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan. Vila Nova de Gaia is de kustplaats tegenover de stad Porto. Deze kustplaats is verantwoordelijk voor de wereldwijde levering van de beroemde Portwijnen. Al sinds de 17e eeuw wordt deze lekkernij gemaakt in de stad Porto. De bekende toren van Porto is de Torre dos Clérigos. De toren hoort bij Igreja dos Clérgos kerk. Deze belangrijke toren is vanuit heel Porto is te zien en staat het symbool voor deze stad. De kerk en toren zijn in barokke stijl gebouwd. Na de klim wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over de stad Porto. Het groene hart van Porto is het prachtige park Jardins do Palácio de Cristal’. In het park staat een bijzonder vormgegeven ‘Crystal Palace’. Dit koepelvormig paleis bestaat voornamelijk uit glas en ijzer.

Ijmuiden, Nederland
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Funchal, Madeira, Portugal
In het kort
We hebben helaas geen korte beschrijving beschikbaar voor deze bestemming
Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en win mooie prijzen.

Cruises door West-Europa