Cruise door het Panamakanaal

Met een cruise schip door het panama kanaal

Algemeen
Een cruise door het Panamakanaal is er één om niet te vergeten. Het kanaal, in gebruik genomen in 1914 is 82 kilometer lang en varieert tussen de 75 en 300 meter breedte. Tijdens een cruise door het Panamakanaal doet u er ongeveer 9 uur over om het kanaal door te varen met het cruiseschip. Het Panamakanaal verbindt de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan met elkaar.

De Bridge of the Americas is een brug die over het Panamakanaal de twee continenten Zuid- en Noord-Amerika met elkaar verbindt. Deze brug is te vinden ter hoogte van Balboa en heeft een totale lengte van ruim 1600 meter.

Natuur
Als u door het Panamakanaal vaart, kijkt u uw ogen uit. De natuur rondom het Panamakanaal is ronduit prachtig te noemen. Zo vaart u langs regenwoud en jungle, maar u komt ook langs verschillende bergen en kleine eilanden. Er leven verschillende exotische dieren in het gebied rondom het Panamakanaal. Op een goede dag komt u dieren tegen als kaaimannen(krokodilachtigen) en jaguars(katachtigen). In het gebied leven ook bijna 1000 vogelsoorten.

Cruise
Een cruise door het Panamakanaal kunt u maken met cruiseschepen van de rederijen Holland America Line, Royal Caribbean , Celebrity Cruises, Azamara en Seabourn. De duur van een cruise waarbij u door het Panamakanaal vaart, varieert van een korte cruise tot een lange cruise van 68 dagen. Deze cruiseschepen vertrekken hoofdzakelijk vanuit de cruisehavens van Fort Lauderdale, Miami, San Diego, Los Angeles, Boston of Vancouver.

In 2014 is er een derde rij sluizen bijgebouwd. Dit om ervoor te zorgen dat er grotere schepen door de sluizen kunnen varen. De sluizen zorgen ervoor dat de schepen van zeeniveau naar het maar liefst 27 meter hoger gelegen Gatunmeer worden gebracht. Het is zeer indrukwekkend om te zien hoe het cruiseschip in een korte tijd op een hoger niveau komt te liggen. Tevens is het gebied rondom het Panamakanaal rijk aan natuur en wilde dieren, waardoor een cruise door het kanaal een echte belevenis is!

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Onderwerp:
Beschrijving:
Klimaat

Het klimaat rond het Panamakanaal is tropisch. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius.

Tijdsverschil

Panama loopt 7 uur achter ten opzichte van Nederland.

Beste Reistijd

Panama kent een droge periode en een regentijd. De droge periode loopt van december tot en met april, de regenperiode loopt van mei tot en met november. U kunt het Panamakanaal het beste bezoeken na november.

Colon, Panama
In het kort

Colon ligt op de prachtige Caribische kust van Panama, waar ongeëvenaarde stranden en weelderige tropische landschappen een waar paradijs vormen. In het nabijgelegen Portobello, kunt u de ruïnes van de Spaanse forten ontdekken, kijken naar de kleurrijke jachten die in de baaien liggen of ontdek de schatten van de lokale markten. Reis naar de Gatun Sloten voor een prachtig uitzicht over de enorme schepen die door het Panamakanaal varen.

Panamakanaal
In het kort

Het Panamakanaal is een ruim 81 km lang kanaal in het Centraal-Amerikaanse Panama. Het loopt door de landengte van Panama en verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Op drie plaatsen wordt doormiddel van sluizen het schip op waterniveau gebracht. Het getij van beide wateren verschilt best veel. Containerschepen en cruiseboten worden met een soort trein door het kanaal getrokken. Een vaartocht door zo’n kanaal duurt ongeveer tussen de acht en elf uur. Het zeer ingenieuze systeem van het Panamakanaal heeft nog altijd veel aanzien in de wereld. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en win mooie prijzen.

Cruises door Panamakanaal