Cruise Izmir

Over cruises van en naar de derde stad van Turkije

In het kort

Als u tijdens uw cruise een bezoek brengt aan Izmir, zult u zien waarom de Turken dit ‘de mooie stad’ noemen. Izmir heeft de één na grootste haven van heel Turkije. Deze haven, op ca. 3 kilometer afstand van het centrum, doet ook dienst als industriële haven. De aparte combinatie kan zorgen voor hele interessante foto’s!

Als u een cruise naar Izmir maakt of hiervandaan vertrekt, hier beleeft u een Turkije dat nog niet te toeristisch is. Het contrast van nieuwbouwwijken en historische stadsdelen maken Izmir een plek die u gezien moet hebben.

Vertrek van en naar Izmir

Een cruise met als bestemming of vertrekhaven Izmir kunt u boeken inclusief de vlucht. Vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegt u gemakkelijk aan op de luchthaven ‘Adnan Menderes’. Izmir is vaak onderdeel van een cruise over de oostelijke Middellandse Zee. Als u voor óf na uw cruise nog in Izmir wilt verblijven, kunnen wij uiteraard uw hotel voor u reserveren. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Izmir

Bevolking: Izmir heeft ruim 4 miljoen inwoners. Hierdoor is Izmir de derde stad van Turkije. De stad bestaat uit maar liefst 9 stadsgewesten, welke ieder een eigen charme hebben. 

Ligging: Izmir ligt in west Turkije, direct aan de Egeïsche Zee. Hierdoor staat er in de warme zomermaanden een aangenaam briesje. Door de centrale ligging aan de Egeïsche Zee is Izmir een belangrijke handelshaven voor Turkije geworden. 

Bezienswaardigheden 

Atatürk Museum: Tussen 1860 en 1862 heeft een handelaar een schitterend herenhuis gebouwd, uitkijkend op de Egeïsche Zee. In 1927 schonk de gemeente Izmir dit huis aan Atatürk, de grondlegger van de republiek Turijke. Na zijn dood werd het schitterende herenhuis omgebouwd naar een museum om te zien hoe de ‘Vader der Turken’ geleefd heeft. 

Agora: De Agora is een historische markt, oorspronkelijk gebouwd in de 2e eeuw in de toenmalige stad Smyrna. Door een aardbeving en de verschillende heersers over Izmir (het nieuwe Smyrna), is er door de jaren heen veel gesloopt en herbouwd op de Agora. Momenteel is hier een ruïne, waar men met opgravingen probeert de Agora te herstellen. 

Klokkentoren van Konak: De klokkentoren van Konak is door de Ottomanen in 1901 gebouwd om de Turken kennis te laten maken met onze Europese tijdsindeling. De ‘klok van Izmir’ is echter een van de mooiste klokken die de Ottomanen ooit hebben gebouwd en is het symbool geworden van Izmir. 

Klimaat

Izmir heeft door haar ligging aan de Egeïsche Zee een mediterraan klimaat. De zomers zijn lang, warm en droog terwijl de winters koel en mild zijn. Dit maakt Izmir een ideale vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter.  

Economie

De officiële munteenheid van Turkije is de Turkse Lire. Toch kunt u op veel toeristische plaatsen ook met Euro’s betalen. 

Eten en drinken

De nationale drank van Turkije is çay, oftewel thee. Deze zwarte thee wordt geserveerd met veel suiker. Het bittere van de thee komt ook terug in de koffie: het bezinksel moet u vooral niet drinken! Natuurlijk kunt u in Turkije ook terecht voor heerlijke raki. Qua eten heeft u keuze te over: het oosten staat bekend om vleesgerechten als kebab, in het oosten geniet u van heerlijke, verse vis. Zo vers als de vis hier geserveerd wordt, heef t u hem nog nooit geproefd. 

Vliegveld

De luchthaven van Izmir ligt op een kleine 30 kilometer afstand van het centrum. Er loopt een rechtstreekse weg van het vliegveld naar de stad Izmir, zodat u binnen 45 minuten gearriveerd bent. 

Handige sites:

https://nl.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir

http://www.vakantie-reisinformatie.nl/turkije/izmir.asp

http://www.nederlandersinturkije.nl/plaatsen/izmir/

Cruises die Izmir, Turkije aandoen