Cruise Hamburg

Over cruises van en naar de tweede stad van Duitsland

In het kort

Tijdens een cruise waarbij u Hamburg aandoet, zult u begrijpen waarom dit de tweede stad van Duitsland is. De haven van Hamburg is de grootste zeehaven van Duitsland, maar de stad zelf is ook schitterend. Vanaf deze haven vaart u naar prachtige bestemmingen langs de Oostzee of de Noorse Fjorden. 

Of uw cruise start vanuit Hamburg of Hamburg alleen bezoekt, deze stad én deelstaat zal u doen verbazen. Hier vindt u kunst, cultuur en architectuur, maar ook overheerlijk eten en drinken.

Vertrek van en naar Hamburg

Een cruise met als bestemming of vertrekhaven Hamburg kunt u boeken inclusief de vlucht. Zo kunt u ervoor kiezen om vanaf Schiphol met het vliegtuig naar Hamburg te vliegen, maar ook vanaf Rotterdam. Als u voor óf na de cruise een hotelovernachting wilt om het échte Hamburg te ervaren, kunnen wij uiteraard het hotel voor u reserveren. 

CruiseClub stelt graag uw ideale cruisevakantie samen, geheel gericht op uw wensen, waardoor de cruisevakantie voor altijd bij u zal blijven!    

Natuurlijk kunnen onze cruise experts ook uw vluchten, transfers en eventuele hotels voor u verzorgen. Dit kan volledig op maat: als u voor of na de cruise nog enkele dagen in de stad wil verblijven, is dit geen probleem.

Informatie Hamburg

Bevolking: Hamburg heeft ongeveer 1.734 miljoen inwoners. Omdat de stad tevens de deelstaat Hamburg is, is het inwonersaantal hoog.  De inwoners zijn verspreid over 7 districten, oftewel Bezirke, waarvan Hamburg- Mitte het meest toeristisch is. 

Ligging: Hamburg ligt, ten opzichte van de zee, 150 km landinwaarts. Het stadsbeeld wordt bepaald door de drie dominante rivieren in Hamburg, te weten de Elbe, de Bille en de Alster. Hierdoor is Hamburg een groene omgeving met veel meren. 

Bezienswaardigheden 

Speicherstadt: Wie al onder de indruk is van de ‘Pakhuismeesteren’ in Rotterdam, zal hier zijn ogen uit kijken. Speicherstad is namelijk de oudste verzameling van de typisch rode bakstenen pakhuizen ter wereld. Tegenwoordig vindt u hier veel kunst, architectuur en theater.  

St. Nikolai: De Nikolaikirche, officieel St. Nikolai kerk, is verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor is een ruïne ontstaan, waar u zich kunt voorstellen hoe imposant de kerktoren was met haar toenmalige 147 meter hoogte. Deze kerktoren was jarenlang het hoogste gebouw ter wereld. 

Rathaus: Het stadhuis is, na een allesverwoestende brand in 1842, tussen 1886 en 1897 gebouwd. Het renaissance gebouw is zo groot, dat de lobby dienst doet als concerthal. Met de 647 kamers die het stadhuis telt, is de grootte vergelijkbaar met Buckingham Palace.  

Klimaat

Hamburg heeft door haar landinwaartse ligging een mild maritiem klimaat. In de zomer ligt de temperatuur rond de 19 graden, in de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. 

Economie

De valuta in Hamburg is de Euro. 

Eten en drinken

Duitsland staat bekend om haar Bratwürst en Schnitzel, maar Hamburg heeft veel meer te bieden. Deze havenstad staat namelijk bekend om haar heerlijke vis! Probeer de traditionele pekelharing met bietensalade, of ga voor de overheerlijke paling. Combineer dit met een heerlijk Gröninger biertje, gebrouwen in een van de oudste brouwerij van Hamburg. Vergeet ook niet het Fransbrötchen te proeven: een zoet broodje met kaneel. 

Vliegveld

De luchthaven van Hamburg ligt op ca. 20  minuten rijden van het centrum. Doordat er twee terminals op het vliegveld zijn, is er een goede spreiding van de vele passagiers. Hierdoor hoeft u nooit lang te wachten.  

Handige sites:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamburg#Demografie

http://www.hamburg.nl/informatie/

Cruises die Hamburg aandoen